Danskerne bakker op om regeringens kontanthjælpsreform

Regeringen har haft held med at sælge budskabet om, at unge arbejdsløse skal tage en uddannelse, lyder det.

Danskerne bakker op om regeringens kontanthjælpsreform

Et stort flertal af danskerne er tilhængere af det udspil til en kontanthjælpsreform, som beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) præsenterede i sidste uge.

Det viser en meningsmåling, som A&B-Analyse har foretaget for netavisen Altinget.dk blandt knap 1000 danskere.

Hele 60,1 procent af de adspurgte tilkendegiver således, at de bakker op om reformen, der blandt andet skærer i ydelserne for unge under 30 år, så de i stedet får en ydelse, der svarer til SU-niveau.

Det glæder Mette Frederiksen, at danskerne tager godt imod forslaget.

- Grundlæggende er tanken med udspillet, at dem, der kan, skal, og dem, der ikke kan, skal hjælpes bedre. Det handler om, at har man evnerne, så har man også forpligtelsen til at tage en uddannelse eller et arbejde, og at vi samtidig ikke opgiver nogen.

- Jeg tror, at målingen er et udtryk for, at mange mener, at det er den rigtige vej at gå, lyder det fra Mette Frederiksen i et skriftligt svar til Altinget.dk.

Meningsmålingen viser, at kun 27,9 procent af de adspurgte danskere indikerer, at de er modstandere af regeringens reform, mens 12,0 procent svarer "ved ikke".

Den markante støtte til kontanthjælpsreformen skyldes i høj grad, at regeringen i almindelighed og Mette Frederiksen i særdeleshed har fået fortalt danskerne, at reformen er en hjælp til de unge, der skal flyttes fra passiv forsørgelse over i uddannelsesforløb.

Det mener professor og valgforsker Jørgen Goul Andersen:

- En vigtig del af reformen handler jo om, at unge skal have en uddannelse i stedet for kontanthjælp. Sådan et synspunkt vinder bred gehør i befolkningen.

- Det sælger godt, at man vil hjælpe især yngre kontanthjælpsmodtagere til at få en uddannelse, siger han til Altinget.dk.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.