Danskerne: Børnefamilier skal have færre penge

Undersøgelse viser, at danskerne vil sætte færre midler af til børnepenge til fordel for uddannelse og sundhed

Danskerne: Børnefamilier skal have færre penge

Flere penge på statsbudgettet skal bruges på sundhed og uddannelse, og for at finde pengene skal der skæres i børnepenge og boligsikring.

Det mener et flertal af danskerne, viser en ny undersøgelse, som Epinion har lavet for kommunikationsbureauet Hansen Agenda. Undersøgelsen er lavet på baggrund af 1163 gennemførte interviews med repræsentative danskere over 18 år.

De adspurgte har selv fået lov til at sammensætte finansloven for 2013. Danskerne mener, at der skal bruges 88 milliarder kroner på børnepenge, boligsikring og lignende, hvilket er 20 milliarder under regeringens finanslov, der lyder på 108 milliarder kroner.

I stedet bør pengene, ifølge danskerne, gå til sundhed og uddannelse, der henholdsvis vil give ni og fire milliarder kroner mere til de to områder, end hvad regeringen har besluttet.

Administrerende direktør i Hansen Agenda, Lotte Hansen, mener, at undersøgelsens resultater bunder i den stramme økonomiske tid, som vi befinder os i.

- Spørgsmålet er, om vi er nået dertil, hvor velfærdsstaten har nået sit maks i forhold til, hvor mange borgere der næsten automatisk skal have skattekroner sat ind på deres konto.

- Det seneste års fokus på sager om Fattig-Carina og Dovne-Robert og folk på overførselsindkomster har påvirket folk til ikke at være så gavmilde, når det kommer til at donere ydelser direkte ind på andre borgeres konto, siger Lotte Hansen.

Undersøgelsen viser imidlertid, at et flertal af danskerne er parate til at give lidt mere i overførselsindkomst til kontanthjælpsmodtagere. De adspurgte vil give 63 milliarder kroner, hvor regeringens finanslov lyder på 61 milliarder.

Undersøgelsen om danskernes holdning til, hvordan statsbudgettet bør fordeles, skal bruges som oplæg til en debat på det årlige politiske folkemøde på Bornholm, der finder sted fra torsdag til søndag.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst