Danskerne bruger mindre og mindre vand

Historisk lavt niveau på 107 liter pr. person pr. dag

Vandsparekampagner og vandbesparende installationer har været med til at nedbringe forbruget af vand.Scanpix <i>Scanpix Danmark</i>

Vandsparekampagner og vandbesparende installationer har været med til at nedbringe forbruget af vand.Scanpix Scanpix Danmark

AALBORG:Danskerne brugte i 2012 historisk lidt vand.

Det viser centrale nøgletal fra vandsektorens brancheorganisation, Danva.

Tallene, der netop er blevet offentliggjort, afslører, at vandforbrugerne efterlever Danvas spareråd, der skal føre til, at tab, spild og anden utilsigtet anvendelse af vand skal minimeres mest muligt. Det samlede vandforbrug pr. dansker var sidste år knap 65.000 liter vand.

- Det er en stor tilfredsstillelse at kunne konstatere, at danskerne lytter til vores vandspareråd. Det betyder blandt andet, at vi i fremtiden har en lidt bedre mulighed især i de største byer for at opfylde efterspørgslen på rent drikkevand, selv om grundvandet er under pres, siger Lars Therkildsen, formand for Danva.

- Vandselskaberne arbejder aktivt for at være så effektive som muligt og at alle anvender vandet på den mest hensigtseffektive måde. Derfor ser vi år efter år, at den positive udvikling med et lavere vandforbrug fortsætter, tilføjer han.

I 2012 nåede forbruget af vand det historisk lave niveau med kun 107 liter per person pr. dag viser nøgletallene, der er samlet i ”Vand i tal 2013”.

I 1989 lå vandforbruget i husholdningerne på 174 liter. De seneste ti år er vandforbruget i husholdninger faldet med hele 13,1 procent. Grunden til faldet er vandsparekampagner, vandbesparende installationer, miljøbevidsthed og vandprisen, lyder det fra Danva.

OECD fremhæver Danmark i en rapport om priserne på vand og spildevand, fordi der herhjemme i højere grad end mange andre lande tænkes miljøbeskyttelse ind i prisen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.