Danskerne donerer 11 millioner kroner til nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp afholdt søndag landsindsamling. 15.000 frivillige var draget ud for at samle penge ind.

Mille og Rebecca var en del af de over 15.000 danskere, der trodsede den bidende kulde for at samle ind til Folkekirkens Nødhjælp. Foto: Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Mille og Rebecca var en del af de over 15.000 danskere, der trodsede den bidende kulde for at samle ind til Folkekirkens Nødhjælp. Foto: Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Der blev samlet 11 millioner kroner ind til Folkekirkens Nødhjælp, da nødhjælpsorganisationen afholdt landsindsamling søndag.


Folkekirkens Nødhjælp oplyser, at beløbet kan stige til maksimalt 12 millioner indtil mandag, da mange donerer via betalingsappen MobilePay, hvor pengene løbene kommer ind.

Resultatet af indsamlingen glæder generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen, der også selv trodsede kulden og samlede ind til organisationen.

- Det gør en kæmpe forskel. Det viser, at danskerne bakker op om arbejdet, og at danskerne er interesserede i at hjælpe dem, der har brug for det - også uden for Danmark, siger hun.

Flere end 15.000 frivillige havde valgt at bruge deres søndag på at samle ind til verdens nødstedte mennesker.

- Jeg synes, det er så utroligt, at så mange danskere vil samle ind til mennesker i nød over hele verden, siger Birgitte Qvist-Sørensen.

Trods det flotte resultat af landsindsamlingen blev der i år samlet færre penge ind sammenlignet med 2017, hvor resultatet nærmede sig 14 millioner kroner.

- Da jeg selv var ude, var det virkelig koldt. Selv om der er mange, der gik på gaden, var der også nogle, der ikke mødte op. Det kan jeg godt forstå, fordi det simpelthen har været så koldt, lyder det fra Birgitte Qvist-Sørensen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.