Boligøkonomi

Danskerne dropper højtelsket boliglån

Boligejerne vil låse renten fast i længere tid. Realkredittens kampagner har virket

Danske boligejere søger i stigende omfang tryghed, når de tager lån. Foto: Grete Dahl

Danske boligejere søger i stigende omfang tryghed, når de tager lån. Foto: Grete Dahl

KØBENHAVN:Danske boligejere vender ryggen til det ellers så populære F1-lån og vælger i stedet boliglån med en længere løbetid. Det viser en opgørelse fra landets realkreditinstitutter, skriver Jyllands-Posten.

I stedet for at foretrække F1-lånet, hvor man har en fast rente i et år, springer danskerne over til et F3- eller F5-lån.

- Det viser med al tydelighed, at budskabet om at øge sikkerheden ved at lægge renten fast i en længere periode har vundet genklang blandt landets boligejere, siger Christian Hilligsøe Heinig, cheføkonom i Realkredit Danmark.

Hver fjerde dropper F1

Hver fjerde af selskabets erhvervs- og privatkunder har droppet F1-lånet til fordel for en af de to andre låneformer. Hvis man udelukkende ser på privatkunderne, er tallet 17 procent.

Alt i alt har lån for 31 milliard kroner ud af 226 milliarder kroner fået længere løbetid i hele realkreditsektoren, skriver Jyllands-Posten.

Hos Nykredit er der også en tendens til, at boligejerne ønsker at låse renten fast i en længere periode, siger cheføkonom John Madsen ifølge avisen.

Boligejerne har lyttet

Morten Skak, der forsker i danskernes boligøkonomi og er lektor ved Syddansk Universitet, mener, at forklaringen skal findes i realkreditsektorens kampagne for F3 - og F5-lån.

- Der er blevet sendt mange belærende breve ud til kunderne, og der er sagt lige så mange belærende ord med dette budskab, siger han til Jyllands-Posten.

- Samtidig spiller det også ind, at det er blevet væsentligt mindre attraktivt at beholde F1-lånet på grund af selskabernes høje bidragssatser og kursskæringer, tilføjer forskeren./ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.