Danskerne dumper groggy Lars Løkke

Kritikken af Lars Løkke Rasmussen vokser. Samtidig foretrækker flere Helle Thorning-Schmidt som statsminister.

28. maj 2014 04:09 - Opdateret 28. maj 2014 05:57

Efter de seneste ugers bilagsballade, søndagens valgnederlag og den alvorlige uro i baglandet dumper danskerne nu Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen på flere centrale spørgsmål. Det viser en meningsmåling foretaget af analyseinstituttet Wilke for Jyllands-Posten.

Her svarer hver tredje af vælgerne, at de foretrækker S-formand Helle Thorning-Schmidt som statsminister, mens kun hver femte vil sige det samme om Løkke.

Resten af danskerne - næsten halvdelen - er nået dertil, at de hverken vil have den ene eller anden af de to kandidater til at lede Danmark.

I en Voxmeter-måling for Ritzau op til EU-parlamentsvalget foretrak 45,9 procent den nuværende statsminister, mens 29,2 procent bakkede op om hendes liberale forgænger på posten.

Og 49 procent af vælgerne betragter i Wilke-målingen Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, som mere troværdig end Løkke og Thorning. Kun 13 procent mener, at Løkke er den mest troværdige af de tre partiledere.

Samtidig vakler tilliden til Lars Løkke Rasmussen også i Venstres eget bagland.

Om han kan fortsætte som formand for det store oppositionsparti, afgøres formentligt på et ekstraordinært hovedbestyrelsesmøde på tirsdag. Forud for mødet er kritikere i Venstres hovedbestyrelse ifølge Politiken ved at mobilisere kræfter til at vælte formanden.

Blandt kritikerne er hovedbestyrelsesmedlem Fleming Friis Larsen fra Roskilde.

- Det er klart, at vi har drøftelser forud for mødet. Vi har talt sammen, og vi skal snakke mere sammen de næste dage, siger han til Politiken uden at ville afsløre de allierede.

Foruden Fleming Friis Larsen har mindst ni andre hovedbestyrelsesmedlemmer offentligt udtrykt ønske om et formandsskifte, og ifølge Politiken er der flere kritikere, som ønsker at være anonyme af hensyn til deres fremtid i partiet.

Flere steder i landet mødtes Venstre-folk tirsdag aften for at diskutere partiets situation.

Fire ud af 10 formænd i Venstres kredsbestyrelser bakker fortsat op om deres partiformand. Det viser en rundspørge blandt 48 af partiets 91 kredsbestyrelsesformand, som TV2 har lavet.

Kredsformændene er blevet spurgt, hvorvidt Lars Løkke Rasmussen bør fortsætte som partiets formand. 40 procent svarer ja, mens 17 procent svarer nej. 15 procent svarer "ved ikke", og hele 29 procent ønsker ikke at svare.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...