Medicin

Danskerne er - måske - åbne for supermarkedsapoteker

I en undersøgelse er danskerne klar til at lade supermarkeder drive apotek, i en anden afvises det helt

Arkivfoto: Daniel Mikkelsen

Arkivfoto: Daniel Mikkelsen

HELE LANDET: Danskerne har ikke noget problem med, at apotekerne i fremtiden bliver drevet af eksempelvis supermarkeder - så længe de bliver betjent af apoteksfagligt personale, der kan rådgive dem korrekt.

En ny befolkningsundersøgelse fra Dansk Erhverv viser, at over 60 procent af danskerne ikke har noget problem med, at apoteker drives af butikker, så længe butiksejerne har apoteksfagligt personale ansat.

35 procent af danskerne svarer endda, at de synes, at det er en god idé.

- Undersøgelsen viser, at danskerne ser åbent på en modernisering af apotekersektoren. Det er en udvikling, vi også har set i nabolandene, siger Christian Sestoft, markedschef i Dansk Erhverv.

Men når apotekerne spørger befolkningen, bliver svaret helt modsat.

Fokus på patientsikkerhed

I en rundspørge fra Danmarks Apotekerforening blandt 1000 danskere svarer 68 procent, at de ikke er trygge ved at få udleveret medicin i detailhandlen.

Desuden svarer 81 procent, at det kun bør være en lægemiddeluddannet person, der må eje og drive apotek.

- Danskerne vil bevare apotekerne som en del af sundhedssektoren, hvor fokus er på patientsikkerhed, og ikke som en del af detailhandlen, hvor fokus er på at lokke flere kunder i butikken.

Det siger Anders Kretzschmar, der er administrerende direktør i Danmarks Apotekerforening.

I Norge og Sverige har man allerede afreguleret apotekersektoren, og ifølge Dansk Erhverv har det været en fordel for forbrugerne.

- Der er kommet flere apoteker, og de har længere åbningstider end tidligere. Det er sket uden, at det er gået ud over patientsikkerheden, understreger Christian Sestoft.

Undersøgelsen fra Dansk Erhverv er gennemført af Survey Sampling International. Der er indsamlet besvarelser fra 1008 danskere, der udgør et repræsentativt udsnit af den voksne befolkning.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst