Danskerne gør alt for at skære toppen af skatten

Kreativiteten blomstrer, når folk trækker udgifter fra i Skat. Svindlen når i år op på 100 millioner kroner.

Danskerne gør alt for at skære toppen af skatten

Kan man få fradrag for sine barberblade, fordi man skal være nybarberet på jobbet? Eller kan man trække medlemskabet af en jazzklub fra på sin selvangivelse. Svaret til begge er nej - men det er kun fantasien, der sætter grænser på selvangivelsen.

Skattemyndighederne har ved en kontrol af 1000 selvangivelser fundet alvorlige fradragsfejl i 400 af dem. Samlet er de uberettigede fradrag på 20 millioner kroner, eller rundt regnet 50.000 kroner per sag, skriver Politiken mandag.

Og nu vil yderligere 2000 årsopgørelser blive set efter af Skat, der regner med at finde og fjerne uberettigede fradrag for op mod 100 millioner kroner alene i danskernes årsopgørelser for indkomståret 2011, skriver avisen.

- Folk ser måbende på os, når vi prøver at gøre dem klart, at man altså ikke kan få fradrag for sine barberblade. Den personlige hygiejne må du selv klare, siger Jens Buch, projektleder på Skats fradragskontroller, til Politiken.

Det er årsopgørelsens post for "øvrige lønmodtagerudgifter", folk fyldes ud med kreative fradrag. Men som hovedregel kan man kun få fradrag for indkøb, som er absolut nødvendige for ens arbejde.

Men Skats liste over fradrag viser, at folk også forsøger at få fradrag ind for tandbørster, barberblade, sæbe, vatpinde, tv-serien "Matador" på dvd og medlemskab af jazzklubben, skriver Politiken. Skat kan i yderste konsekvens straffe fradragsfuskere med bøder.

At man kan sidde hjemme og selv udfylde sin selvangivelse på computeren, har gjort det nemmere at betale skat og sværere at snyde, mener skatteminister Holger K. Nielsen (SF):

- Enkelte steder i systemet er der så folk, som bliver lige kreative nok i deres årsopgørelse. Det er derfor, at Skat har denne type projekter, som kigger folks egne indberetninger efter i sømmene, skriver ministeren i en kommentar til Politiken.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst