Danskerne hamstrede biler inden nye afgifter trådte i kraft

Der blev indregistreret 3881 nye biler torsdag, hvilket er det højeste på én dag nogensinde.

Fredag træder ny registreringsafgifter for biler i kraft, der blandt andet gør de fleste benzin- og dieselbiler 5000-10.000 kroner dyrere.

Fredag træder ny registreringsafgifter for biler i kraft, der blandt andet gør de fleste benzin- og dieselbiler 5000-10.000 kroner dyrere.

KØBENHAVN:Der var travlt med at få indregistreret nye biler torsdag, som var sidste dag, inden nye bilafgifter trådte i kraft.

Der blev indregistreret 3881 biler. Det er det højeste nogensinde på én dag.

Det viser en opgørelse fra De Danske Bilimportører.

Årsagen til hamstringen var, at der fredag er trådt nye bilafgifter i kraft, som gør de fleste benzin- og dieselbiler cirka 5000-10.000 dyrere i afgift.

Priserne stiger også for de dyreste modeller af elbiler.

- Bilsalget er gået rigtig godt de sidste par dage. Salget er meget følsomt over for justeringer i afgiften. Det ser vi nu også eksemplet på, da i dag er den første dag med de nye afgifter, siger Mads Rørvig, administrerende direktør i De Danske Bilimportører.

Selv om der har været fart på salget de seneste dage, er det ifølge Mads Rørvig ikke nok til at undgå, at bilsalget samlet set er gået tilbage i 2020.

Blandt de mest populære bilmærker i december har været mindre biler, hvor afgifterne går op. Det gælder blandt andet Peugeut 3008 og Ford Kuga.

Den allermest solgte model i december er dog Tesla Model 3, som er en elbil. Modellen er dog ikke blandt de biler, der er blevet ramt af de stigende afgifter.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.