Danskerne har fået lidt mere mod på indkøb

Detailsalget steg en smule i februar, og det er opmuntrende nyheder for dansk økonomi, mener økonom.

Måske var det udsigten til snarligt forår eller trøstekøb i den sidste rest af vinterdepression, der gav danskerne mere lyst til at svinge dankortet i februar.

I hvert fald steg detailsalget i februar 0,6 procent i forhold til januar, viser tal fra Danmarks Statistik.

Det var især tøjindkøb, der satte skub i forbruget. Salget af beklædning med videre steg 3,5 procent, mens salget af andre forbrugsvarer steg 0,9 procent. Salget af fødevarer og andre dagligvarer faldt dog samtidig 0,4 procent.

- Samlet set er det en positiv opgørelse, som viser spæde tegn på, at salget måske så småt er ved at tikke i vejret efter sidste års stabilisering, siger Rasmus Gudum-Sessingø, seniorøkonom i Handelsbanken.

- Forbrugertilliden har i alt fald i nogen tid peget på potentialet for fremgang, og vi forventer os også mere af privatforbruget i år, tilføjer han.

Både Rasmus Gudum-Sessingø og Las Olsen, privatøkonom i Danske Bank, siger, at det samlede salg for 2014 indtil videre haft pilen en smule opad.

Ifølge Las Olsen indikerer februars tal en reel, men beskeden fremgang i forbruget, men det er en fremgang fra et meget lavt niveau.

- For dansk økonomi kan det give et tiltrængt løft til den samlede aktivitet, at der nu igen er lidt fremgang i forbruget. Men fremgangen er ikke stor nok til at kunne kaldes et opsving.

- Faktisk må man sige, at forbrugsvæksten stadig er i underkanten af, hvad der er normalt, siger Las Olsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.