Danskerne kører langt efter billige flybilletter

Et stigende antal danskere rejser fra Malmø og Hamborg. Vi er parate til at køre et ekstra stykke for at få billige flybilletter

Norwegian åbner nye rutre fra Malmø, og det vil formentlig trække danske rejsende til den svenske lufthavn. Arkivfoto

Norwegian åbner nye rutre fra Malmø, og det vil formentlig trække danske rejsende til den svenske lufthavn. Arkivfoto

KØBENHAVN:Et stigende antal danskere pakker først bilen eller hopper på et tog, før de skal ud og flyve, for at tage turen til lufthavnen i Hamborg eller Malmø.

Sidste år fløj omkring 100.000 danskere fra Hamborg Lufthavn, oplyser lufthavnens presseafdeling.

Hos rejseselskabet FDM Travel oplever administrerende direktør Jan Lockhart også stor interesse for at starte rejsen syd for grænsen.

- Vores vurdering er, at antallet af danske rejsende fra Hamborg vil stige 20 procent i år, siger Jan Lockhart.

Spanske destinationer lokker

Det er det relativt store udbud af billige billetter til især spanske feriedestinationer med lavprisselskaber som Air Berlin, Condor og Norwegian, der lokker, siger han.

- Men der er også en del kunder, som vælger at bruge Hamborg som afrejse til amerikanske destinationer, siger Jan Lockhart.

Hamborg Lufthavn har endda en dansksproget udgave af sin hjemmeside med udførlig kørselsvejledning fra Danmark. Også Malmøs Sturup Lufthavn er populær blandt danskerne.

Cirka 100.000 danskere fløj fra Malmø Lufthavn i 2012, lyder det fra lufthavnens kommunikationsafdeling.

Der kan ofte være penge at spare, lyder det fra Jan Lockhart.

Mange penge at spare

- Det svinger selvfølgelig meget i forhold til, hvilket tidspunkt man vil rejse på. Men vores research fra Hamborg viser, at der kan være flere tusinde kroner at spare, hvis man er en familie på fire.

- Den omkostning, man så betaler, er selvfølgelig den ekstra køretid til lufthavnen. Så må man gøre op med sig selv, om det er det værd, siger han.

Ifølge ekspert i rejsebranchen, Ole Kirchert Christensen, redaktør af Check-in.dk, er billetterne ofte billigere fra Malmø og Hamborg.

- Højsæson i Danmark med de højeste priser er ikke nødvendigvis højsæson i de andre lande. Så nogle gange findes den billigste billet lige uden for landets grænser, selv om der er mange gode tilbud fra vores egne lufthavne, siger han.

Flere tager til Malmø

Ifølge Ingrid Greén fra Malmø Lufthavns kommunikationsafdeling forventer man, at antallet af danske rejsende vil stige i takt med, at de store lavprisselskaber, Ryanair og Wizz Air, udvider med flere destinationer fra Malmø.

Ole Kirchert Christensen kalder Ryanair og Wizz Air for ”ultralavprisselskaber”, som nok kan være med til at lokke flere danskere til Sverige.

Men samtidig har Ryanair fået et stort rutenet fra Billund og Aarhus, som gør det attraktivt for jyder og fynboer at blive i det danske, når der skal flyves til lavpris.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.