Danskerne: Økonomien er slet ikke så ringe

Det står slet ikke så skidt til med pengepungen. Trods økonomisk krise ser danskerne lysere på økonomien.

Danskerne: Økonomien er slet ikke så ringe

Midt i strømmen af nyheder om problemerne i eurozonen og en uafklaret skattereform, bobler optimismen lige under overfladen, viser en meningsmåling foretaget i denne måned af Rambøll/Analyse Danmark for Morgenavisen Jyllands-Posten.

Målingen viser, at danskerne ser lysere på udviklingen i nationaløkonomien, boligpriserne og arbejdsløsheden, end i december, da Jyllands-Posten senest undersøgte emnet.

- Nøgletallene har ikke ændret sig ret meget, selv om vi de seneste år er blevet tæppebombet med ting, vi skal bekymre os over. Det har nok gjort os mere skeptiske over for dårlige nyheder, siger Steen Bocian, cheføkonom fra Danske Bank.

Omtrent en tredjedel af de 1046 adspurgte regner med, at arbejdsløsheden vil falde i løbet af de kommende 12 måneder. Det er cirka en dobbelt så stor andel som ved målingen i december.

Desuden forventer en tredjedel, at den økonomiske vækst vil stige, mod en femtedel i målingen fra december.

Det største stemningsskifte findes på boligmarkedet. I december regnede kun seks procent med, at priserne ville stige i 2012, mens hele 45 procent regnede med prisfald. I dag regner 14 procent med stigninger, og kun 29 procent tror på yderligere prisfald.

Meningsmålingen er et godt tegn, mener økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R):

- Ser danskerne mere positivt på tingene, bevirker det i sig selv, at økonomien kan få det lidt bedre. Folk tør noget mere, siger Margrethe Vestager til Jyllands-Posten.

/ritzau/