Danskerne: Olsen er vigtigst for EM-succes

Ifølge danskerne er Morten Olsen den vigtigste brik for dansk EM-succes, viser en meningsmåling.

Danskerne: Olsen er vigtigst for EM-succes

En meningsmåling lavet af Voxmeter for Ritzau viser, at danskerne anser landstræner Morten Olsen som den vigtigste brik, hvis fodboldlandsholdet skal have succes ved EM-slutrunden i Polen og Ukraine.

52 procent af danskerne, som har en holdning til spørgsmålet om landsholdets vigtigste person, peger på landstræneren, og det giver god mening ifølge playmaker Christian Eriksen.

- Jeg tror egentlig, at på alle hold er træneren den største stjerne. Det er ham, som skal sætte holdet og få det til at fungere, siger Ajax-spilleren og tilføjer:

- Han forlanger, at du skal yde 100 procent og gøre dit bedste, og hvad han siger, det skal du lytte til. Men det han siger, er for det meste også det rigtige.

Christian Eriksen er den spiller, som de fleste danskere har peget på i meningsmålingen med 17 procent af stemmerne. På tredjepladsen følger Nicklas Bendtner med 12 procent.

Assisterende landstræner, Peter Bonde, ville have gættet på, at danskerne netop havde udpeget en af de to spillere som den vigtigste, men han er glad for, at Morten Olsen er nummer et i meningsmålingen.

- For første gang er jeg rigtig enig med en meningsmåling. Han er en fantastisk træner, en herlig gut og dygtig.

- Årsagen til, at han kan være så længe i jobbet, er, at han er nysgerrig. Han har fulgt med udviklingen, og det er vigtigt, hvis man skal være med i denne branche, siger Peter Bonde.

I meningsmålingen får Daniel Agger otte procent af stemmerne. Det samme gør målmand Thomas Sørensen, men det hænger sammen med, at de i alt 1171 adspurgte tog stilling til spørgsmålet, inden han blev siet fra på grund af en rygskade.

Resten af de adspurgte peger på en af de andre danske landsholdsspillere.

Morten Olsen har været dansk landstræner siden 2000, og det kommende EM er den fjerde slutrunde med ham som chef.

Undersøgelsens resultater har en statistisk usikkerhed på maksimalt fire procent.

/ritzau/