Danskerne sender nødhjælpskroner til Nepal

Røde Kors har rundet en million kroner i donation fra danskerne. Også Red Barnet får donationer

Arkivfoto

Arkivfoto

KATHMANDU:Allerede et døgn efter jordskælvet, der lørdag morgen ramte Nepal, har danskerne grebet til lommerne og doneret et ”imponerende” antal kroner, lyder det fra Røde Kors.

- Der har været en meget stor opbakning fra befolkningen. For en time siden rundede vi en million kroner i bidrag, udtaler generaldirektør i Røde Kors, Anders Ladekarl, i en video på Twitter.

Pengene er kommet ind via Røde Kors’ hjemmeside samt udsendte sms’er, som mange danskere har reageret på og videresendt.

Stadig brug for penge

Røde Kors fortæller, at de derudover selv har trukket en million kroner fra overskuddet i deres genbrugsbutikker.

Den danske regering har også frigivet en pulje på fem millioner kroner til katastrofer, som alle danske ngo’er i Nepal kan bruge af, og her hæver Røde Kors tre millioner.

Ifølge Røde Kors kommer budgettet ”ganske givet til at stige”, i takt med at der skabes fuldt overblik over Nepals tilstand, og derfor er det stadig brug for penge.

Sms-donationer

Også i Red Barnet forsøger man at få danskere til at donere penge til ofrene i Nepal. Organisationen har sendt sms’er ud til cirka 25.000 personer og endnu flere har modtaget et nyhedsbrev.

Red Barnet har endnu ikke overblik over, hvor mange penge der er doneret, men ved, at der vil være brug for hver en krone.

- Der bliver helt sikkert brug for rigtig mange penge. For dels er der det helt akutte hjælpearbejde nu og her. Og så er der alt det arbejde, vi skal i gang med bagefter med børnene.

- Der er alle de forældreløse børn, og der er alle de børn, der er traumatiserede, siger Claes Amundsen kommunikationschef i Red Barnet.

Nødhjælpsarbejdet er allerede er i fuldt gang i Nepal, hvor tusinder af frivillige hjælper til. Op mod 2400 mennesker er omkomne i landet og over 6000 mennesker meldes kvæstede.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.