Danskerne ser lidt lysere på økonomien

Forbrugertilliden steg i april til det højeste niveau i seks år

Forbrugsfesten lader vente på sig, men pengene ligger tilsyneladende lidt løsere i danskernes lommer.

Forbrugsfesten lader vente på sig, men pengene ligger tilsyneladende lidt løsere i danskernes lommer.

NORDJYLLAND:Danske forbrugere synes alt i alt, at udsigterne for deres egen og Danmarks økonomi ser lidt bedre ud i april i forhold til i marts. Ifølge Danmarks Statistik var indikatoren for forbrugertilliden 5,5 i april mod 5,0 i marts.

Ifølge Dansk Erhverv er det forbrugernes tillid dermed på det højeste niveau i seks år.

- Det er glædeligt, at forbrugertilliden stiger lidt i april, da forbrugernes tillid har betydning for, hvorledes det samlede privatforbrug udvikler sig, og stigningen er tegn på øget forbrugslyst.

- Samtidig er niveauet for forbrugertilliden allerede højt, og de danske forbrugere er mere positive, end de har været i seks år, siger Mira Lie Nielsen, der er økonom i Dansk Erhverv, i en kommentar.

Gennemsnittet for forbrugertilliden det seneste halve år er 4,7.

Forbrugerne forventer ifølge Danmarks Statistik fortsat, at både familiens og Danmarks økonomiske situation om et år vil være bedre end i dag. Forbrugerne forventer endvidere fortsat, at arbejdsløsheden vil være faldet om et år sammenlignet med i dag.

I forhold til den nuværende situation vurderer forbrugerne, at både familiens og Danmarks økonomiske situation i dag er bedre end for et år siden.

Ifølge Christian Hilligsøe Heinig, cheføkonom i Realkredit Danmark, har forbrugernes positive syn på økonomien dog endnu ikke rigtig udmøntet sig i mere lyst til at bruge penge.

- Med dagens tal fortsætter forbrugertilliden med at befinde sig på et relativt højt niveau i en historisk kontekst, og dermed på et niveau der signalerer ganske pæn vækst i det private forbrug.

- Imidlertid har forbruget samlet set udviklet sig nærmest fladt til ”kun” svagt stigende over de seneste kvartaler. Dermed har forbrugertilliden ikke rigtig formået at afspejle den faktiske og noget mere afdæmpede forbrugslyst i husholdningerne, skriver han.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.