Detailhandel

Danskerne skal til at ændre weekendvaner

Fra denne uge flytter Bilka og Føtex udgivelsen af kædernes tilbudsaviser

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Dansk Supermarked forventer, at en række andre kæder også vil skifte udgivelsestidspunkt. Men der kan gå nogen tid, idet tilbudsaviserne ofte har en produktionstid på halvanden måned.Scanpix

NORDJYLLAND:I mange familier går en del af weekenden med at studere butikskædernes tilbudsaviser, men fra denne uge begynder traditionen at gå i opløsning. Tilbudsaviserne fra Bilka og Føtex dukker nemlig op i postkassen allerede tirsdag eller onsdag - og tilbuddene gælder fra torsdag, skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

- Siden lukkeloven faldt væk i efteråret, har kundernes indkøbsvaner ændret sig meget, og weekenden er blevet endnu større end tidligere. Derfor synes vi, at det giver god mening at lade tilbuddene gælde fra torsdag, så kunderne kan få glæde af dem hele weekenden, siger pressechef Mads Hvitved Grand fra Dansk Supermarked, som begge kæder hører under.

Udspillet får dog ikke konkurrenterne til uden videre at følge med.

Coop holder fast

- Vi holder i hvert fald foreløbig fast i det hidtidige udgivelsestidspunkt og lader stadig tilbuddene gælde typisk fra søndag, siger informationsdirektør Jens Juul Nielsen fra Coop, der driver kæder som SuperBrugsen, Fakta, Dagli’Brugsen og Kvickly.

Jens Juul Nielsen erkender, at weekenden er blevet større efter lukkelovens bortfald og at der er flyttet meget handel til søndag:

- Men vi synes også, at vi har god nytte af at lade tilbuddene gælde fra ugens begyndelse.

- Desuden handler det ikke bare om, hvornår kunderne gerne vil købe ind, men også om, hvornår de har tid til at læse tilbudsaviserne. Vi er bange for, at en udgivelse midt i ugen kan få aviserne til at drukne i en travl hverdag, siger Jens Juul Nielsen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.