Danskerne tror stadig på økonomisk fremgang

Trods et fald fra april til maj ligger forbrugertilliden stadig i top hos danskerne

Selv om boligrenterne er steget, er danskerne stadig i humør til at bruge penge.

Selv om boligrenterne er steget, er danskerne stadig i humør til at bruge penge.

KØBENHAVN:De danske forbrugere forventer fortsat, at både familiens og Danmarks økonomiske situation om et år vil være bedre end i dag. Det viser de seneste tal om forbrugertillid fra Danmarks Statistik.

Selvom forbrugertilliden i maj er faldet til 13,0 fra 13,7 i april, er niveauet fortsat højt. Niveauet ligger dog højere end gennemsnittet over de seneste seks måneder, der lyder på 10,8.

- Man fristes næsten til at sige, at det er helt vildt. Ikke mindst med tanke på, at dagens tal er indsamlet i de første uger af maj, hvor boligrenterne som bekendt steg ganske kraftigt.

- Rentestigningerne er således også prellet fuldstændig af på danskernes humør. Det er sådan set sund fornuft, da renterne på alle måder fortsat er meget lave, siger chefanalytiker i Nykredit Tore Stramer i en kommentar.

Bag tallene ligger en spørgeskemaundersøgelse, hvor 1500 repræsentativt udvalgte danskere får stillet en række spørgsmål om deres økonomiske situation og planer. Cirka 1000 af de adspurgte besvarer undersøgelsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Ingen afsluttende prøver for 9. og 10. klasser: 15. april åbner institutioner og skoler for 1.-5. klasse
Luk