Danskernes indkøb af nye biler faldt i maj

Bilsalget falder en smule i maj i forhold til måneden før. Bilsalget ligger dog fortsat højt.

Der blev kørt færre nye biler ud fra forhandlerne i maj i forhold til måneden før. Samlet faldt antallet af registreringer af nye personbiler med syv procent i maj i forhold til april, når der er korrigeret for normale sæsonudsving, viser tal fra Danmarks Statistik.

Tallet dækker over, at husholdningerne købte 10 procent færre biler i maj end måneden før, mens indkøbene af nye biler faldt med to procent til erhvervslivet.

- Man skal dog passe på med at overfortolke en enkelt måneds tal. Når man ser på de faktiske tal, er der solgt 16.844 personbiler i maj. Sammenlignet med for et år siden er bilsalget dermed steget 2,3 procent i maj, siger Camilla Skovsbo Erichsen, forbrugerøkonom i Sydbank.

- Stigningen er lidt mindre, end det vi har set de foregående måneder, men tallene viser, at danskerne stadig har stor appetit på nye biler, siger hun i en kommentar til tallene.

Det er især de mindre biler, der sælger - men der er voksende interesse for de lidt større biler. At små biler er et hit skyldes blandt andet, at de er blevet billigere, og de kører længere på literen. Det betyder også, at de er billigere at finansiere og er billigere i ejerafgift.

- Langt størstedelen af de slutsedler, der er underskrevet i maj, er stadig på små biler, men det tyder på, at danskerne også er begyndt at kaste deres kærlighed på de lidt større modeller, siger forbrugerøkonomen.

- Ifølge tal fra De Danske Bilimportører er salget af bilerne i mellemklasse 1 i hvert fald steget de seneste måneder. Mere end halvdelen af de nye biler, der blev solgt i maj, er "små biler", mens en fjerdedel af de solgte biler hører til "mellemklasse 1", siger Camilla Skovsbo Erichsen.

I de seneste 12 måneder blev der i alt registreret 187.758 nye personbiler i faktiske tal - og det er otte procent flere end i de foregående 12 måneder, oplyser Danmarks Statistik.

Husholdningerne købte fem procent flere biler svarende til 115.210 biler, mens erhvervene købte 14 procent flere biler og endte på 72.548 biler.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.