Danskernes Parti: Flere nationalister skal til Folkemøde

Det er ikke kun Gyldent Daggry, der kommer til Folkemødet. Danskernes Parti har inviteret flere nationalister.

Danskernes Parti: Flere nationalister skal til Folkemøde Foto: POLFOTO/Finn Frandsen

Danskernes Parti: Flere nationalister skal til Folkemøde Foto: POLFOTO/Finn Frandsen

De græske nationalister fra partiet Gyldent Daggry får selskab af en stribe ligesindede på dette års Folkemøde på Bornholm.

Nationalister fra flere europæiske lande vil nemlig troppe op for at diskutere "forfølgelser af europæiske nationalister", siger lederen af Danskernes Parti, Daniel Carlsen.

Det har allerede vakt opsigt, at Danskernes Parti har inviteret Gyldent Daggrys medlem af EU-Parlamentet, Georgios Epitideios, til at tale ved Folkemødet.

Og en af initiativtagerne til Folkemødet, Venstres Bertel Haarder, har direkte kaldt de græske nationalister for "galninge".

- Epitideios skal indgå i et panel, hvor der er flere europæiske nationalister. Det er personer, der ligesom os er med i netværket af nationalister i Europa i "Alliance for Peace and Freedom", siger han.

Daniel Carlsen vil vente med - som han formulerer det - at "breake", hvilke andre nationalister, der kommer til Danskernes Partis paneldebat på Folkemødet.

Men emnet for debatten er blandt andet det, som Daniel Carlsen kalder forfølgelsen af nationalister i Europa:

- Vi skal diskutere de forfølgelser, der finder sted af nationalister rundt om i Europa, og derfor er det helt vildt relevant at inddrage Gyldent Daggry, som om nogen har måttet udstå nogle helt forfærdeligt politiske forfølgelser, efter at de er valgt ind i det græske parlament, siger han.

SF's Özlem Cekic har kaldt Gyldent Daggrys tilstedeværelse på klippeøen for "et meget uheldigt signal", men Daniel Carlsen giver ikke meget for kritikken:

- Bertel Haarder burde skamme sig over at kalde Gyldent Daggry for galninge. Vi vil diskutere med alle, og vi er også i gang med at få sat en debat op med SF's Özlem Cekic, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.