Danmark

Dansksindet overborgmester tabte valget i Flensborg

Simon Faber må overlade nøglerne til borgmesterkontoret i Flensborg til Simone Lange.

Prins Joachim, Simon Faber Foto: Scanpix/Povl Klavsen

Prins Joachim, Simon Faber Foto: Scanpix/Povl Klavsen

Simon Faber fra Sydslesvigsk Vælgerforening må nøjes med en enkelt valgperiode som overborgmester i Flensborg, skriver Flensborg Avis.

Ved søndagens valg tabte den dansksindede borgmester til udfordreren, Simone Lange, der var opstillet af en utraditionel koalition bestående af De Grønne, SPD og CDU.

Den kommende kvindelige overborgmester fik godt 51 procent af stemmerne, mens Simon Faber måtte nøjes med under 23 procent.

Valgdeltagelsen var 31 procent, og selv om det lyder af lidt, var det næsten fire procentpoint mere end ved det foregående valg.

Med mere end 50 procent af stemmerne vandt Simone Lange således allerede i første valgrunde.

Det var på forhånd ventet, at de to kandidater med flest stemmer skulle ud i en anden valgrunde om to uger, da der var hele fire kandidater til overborgmestervalget. Men Simone Lange gjorde kort proces og vandt allerede i første runde, skriver Flensborg Avis.

Simon Faber, der er dansk gift, er født i Flensborg af tyske forældre, der dog valgte at sende ham i dansk skole. Siden har han også studeret i Danmark og arbejdet som konsulent for det danske mindretal.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.