David Millar fandt motivation i en ølflaske

Skotten David Millar vandt 12. etape i Tour de France efter et par dage, hvor han var ude af fatning.

David Millar fandt motivation i en ølflaske

Garmin-Sharp tog fat på Tour de France med store forhåbninger, men alt gik galt for det amerikanske mandskab, hvis ryttere faldt en efter en og måtte udgå.

Men fredag var der endelig held i sprøjten, da skotten David Millar vandt 12. etape, og sportsdirektør Allan Pieper mener, at det hjalp hans veteran at drikke et par øl forleden.

- Han fik et par øl natten før hviledagen, men jeg sagde intet til ham, for han er 35 år gammel, og hvad skulle jeg sige? Han er ikke et barn længere, og jeg tror faktisk, det var godt for ham i forhold til at finde fokus igen, siger Allan Pieper.

Garmin-Sharp måtte blandt andre hjemsende holdets kaptajn, Giro d'Italia-vinderen Ryder Hesjedal, efter et grimt styrt. Sportsdirektørerne og rytterne måtte sunde sig, for hvad skulle de så køre efter?

- Det krævede lidt tid, før vi fandt vores fodfæste igen, det er helt sikkert. Når man mister tre ryttere i den første uge, deriblandt ens kaptajn, som havde vundet Giro d'Italia, så er det som om, at jorden forsvinder under dine fødder, siger Allan Pieper.

- Vi måtte revurdere truppen og se på, hvem vi havde at køre med. Vi havde nogle rolige dage, og så begyndte vi at se på, hvor i løbet vi kunne gøre noget. De seneste fire dage har vi været med i alle udbrud, og i dag lykkes det så, siger Pieper.

David Millar har haft en ujævn sæson med skader og uheld, og derfor varmer sejren ekstra meget. Sejren var en forløsning, der blev krydret med et beskidte ord fra Millar.

- David var motiveret i dag. Det har været et svært år for ham, hvor han brækkede sit kraveben. Han har virkelig levet som en dedikeret professionel. Han har levet som en munk og fået meget lidt igen for det.

- Det er fantastisk for Garmin, at vi får noget succes her i Tour de France. Vi vandt Giroen og kom med store forhåbninger, og så blev fodfæstet revet væk under os, men denne sejr viser, at vi er et hold, der kommer stærkt igen, siger Allan Pieper.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.