DBU afventer landsrettens dom i sag om matchfixing

Der faldt tirsdag dom i den første større sag om matchfixing. Sagen blev anket, DBU afventer landsrettens dom.

Københavns Byret idømte tirsdag den ene af de to tiltalte i den første større sag om matchfixing et års betinget fængsel samt 200 timers samfundstjeneste.

Samtidig skal han tilbagebetale 130.000 kroner, som han vandt på uærligt spil tilbage i 2010. Den anden tiltalte i sagen blev frifundet.

Dansk Boldspil-Union (DBU) ønsker ikke at kommentere domsafsigelsen, da sagen blev anket til Østre Landsret med det samme.

DBU-formand Jesper Møller understreger dog sagens alvor og truslen mod dansk fodbold og idræt som helhed.

- DBU anser matchfixing som den største trussel mod fodboldens troværdighed og integritet, og vi ønsker total nultolerance på området.

- Derfor har vi naturligvis fulgt den aktuelle sag tæt og vil også følge sagens endelige udfald nøje, siger Jesper Møller til unionens hjemmeside.

DBU's matchfixing-ansvarlige vil nu nærlæse sagens akter for at vurdere, om den skal tages op i DBU's eget system eller det nye matchfixing-nævn, der blev etableret i samarbejde med DIF i foråret 2014.

I vurderingen vil der blive taget højde for, at den såkaldte Hvidovre-sag fandt sted helt tilbage i 2010 og dermed før DBU i 2014 indførte blandt andet forbud mod spil på egne kampe og rækker.

- Vi vil naturligvis nærlæse dommens præmisser, så vi kan vurdere, om der er behov for at justere på de nye regler, som blev vedtaget i 2014 og den seneste lovgivning fra april måned, samt om der i øvrigt er behov for at følge op på dommens konklusioner, siger Jesper Møller.

DBU’s formand har tidligere tirsdag været ude med en kritik af de nye regler, som Folketinget har vedtaget. Reglerne er ikke vidtgående nok, mener DBU-formanden, der blandt andet ønsker flere ressourcer til politiet.

- Spørgsmålet er nu, om vi har fået den rette holdopstilling i den fortsatte kamp mod matchfixing.

- DBU mener, at den nye lov er et vigtigt første skridt, men at der mangler meget, før indsatsen bliver effektiv. Loven efterlader en række vigtige spørgsmål ubesvarede, mener han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.