Fodbold

DBU-boss: Peter Møller skal udvikle dansk fodbold

DBU-direktør Claus Bretton-Meyer glæder sig til samarbejdet med Peter Møller, som får titlen fodbolddirektør.

DBU-direktør Claus Bretton-Meyer ser frem til samarbejdet med Peter Møller, som tirsdag er blevet ansat som fodbolddirektør. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

DBU-direktør Claus Bretton-Meyer ser frem til samarbejdet med Peter Møller, som tirsdag er blevet ansat som fodbolddirektør. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Dansk Boldspil-Union (DBU) ansatte tirsdag den tidligere landsholdsangriber Peter Møller i en ny stilling som fodbolddirektør.

46-årige Peter Møller skal stå i spidsen for eliteafdelingen og have landstræner Åge Hareide i reference, oplyser DBU i en pressemeddelelse.

Som ny fodbolddirektør skal Peter Møller styrke DBU's samarbejde med spillerne samt med fodboldfolk - både nationalt og internationalt, lyder det fra unionen.

Claus Bretton-Meyer, der er administrerende direktør i DBU, mener, at Peter Møller er den helt rigtige mand til jobbet.

- De danske fodboldlandshold og vores talentarbejde går rigtigt godt i disse år, men vi ønsker konstant at forbedre os og styrke organisationen.

- Med Peter Møller får vi en person, der selv har været aktiv på højeste plan og som samtidigt har både personlighed og lederegenskaber, så han kan gå forrest i udviklingen af dansk fodbold, siger Claus Bretton-Meyer.

Peter Møller nåede i sin aktive karriere at spille i den bedste danske fodboldrække for FC København, Brøndby og AaB. For de tre klubber scorede han 144 mål.

Det blev også til ophold i de udenlandske klubber FC Zürich, PSV Eindhoven, Real Oviedo og Fulham.

På landsholdet nåede Peter Møller at spille 20 gange og score 5 mål, og han var blandt andet med til VM i 1998.

Ved den slutrunde scorede Peter Møller et lynmål til 1-0 mod Nigeria efter blot 125 sekunder. Danmark vandt kampen 4-1 og gik videre til VM-kvartfinalen, hvor det endte med nederlag til Brasilien.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst