DBU-chef: Forventer at klubber vil slippe spillere

DBU forventer ikke, at nogle klubber vil stille sig i vejen for de 23 spillere, der er udtaget til Wales-kamp.

Kasper Schmeichel er blandt de 23 spillere, der er udtaget til Danmarks kamp mod Wales søndag. Foto: Andrew Boyers/Ritzau Scanpix

Kasper Schmeichel er blandt de 23 spillere, der er udtaget til Danmarks kamp mod Wales søndag. Foto: Andrew Boyers/Ritzau Scanpix

Dansk Boldspil-Union (DBU) satte fredag navne på de 23 spillere, der skal repræsentere Danmark i søndagens Nations League-kamp i Aarhus mod Wales.

På grund af fodboldkonflikten skulle spillernes klubber angiveligt have ret til at nægte spillerne deltagelse på grund af forløbet op til kampen, hvor spillerne blandt andet ikke har haft adgang til behandling i en landsholdslejr.

Men DBU's elitechef, Kim Hallberg, forventer ikke, at det bliver et problem overhovedet.

- Der er noget jura i det, men jeg kan ikke forestille mig, at det bliver et problem. Jeg kan ikke se, hvilken interesse klubberne skulle have i at spærre spillerne, siger Kim Hallberg.

- Det er svært at spekulere i reglerne, da de ikke er lavet til situationer som denne, eller den vi havde til kampen i Slovakiet.

- Reglerne om frigivelse er lavet til, at klubberne kan planlægge, og det har de haft mulighed for her, fortsætter elitechefen.

DBU oplyser, at det er procedure, at man i forbindelse med en landsholdsudtagelse skriver en mail til alle de involverede klubber.

Det gjorde DBU 20. august, da truppen i første omgang blev udtaget til denne samling.

Siden betød konflikten, at DBU måtte udtage et sekundahold, der spillede kampen mod Slovakiet onsdag aften.

Torsdag fik DBU så en midlertidig aftale på plads med Spillerforeningen, som betyder, at de sædvanlige A-landsholdsspillere kan tørne ud for Danmark i kampen søndag mod Wales.

Fredag fik DBU så truppen endeligt på plads, og det endte med at blive de samme 23 spillere, som i første omgang blev udtaget.

DBU oplyser, at man fredag igen skrev en mail til de implicerede klubber, og man regner ikke med indvendinger fra nogle af klubberne.

FC København er den eneste danske klub, der har spillere med i truppen, og klubbens kommunikationschef, Jes Mortensen, oplyser til Ritzau, at Nicolai Boilesen og Viktor Fischer har fået grønt lys til at slutte sig til landsholdet.

Ritzau har også været i kontakt med flere udenlandske klubber, der oplyser, at deres danske spillere slet ikke har forladt Danmark og derfor er parate til at møde op i truppen.

DBU har ikke oplyst, hvornår truppen vil være samlet. Kampen spilles i Aarhus søndag klokken 18.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.