Fodbold

DBU-elitechef om delaftale: Nu kan vi spille fodbold

Kvindelandsholdet er på vej til Ungarn, efter at DBU og Spillerforeningen mandag blev enige om en delaftale.

Kvindelandsholdet rejser til Ungarn Foto: /ritzau/Jens Dresling

Kvindelandsholdet rejser til Ungarn Foto: /ritzau/Jens Dresling

Elitechef i Dansk Boldspil-Union (DBU) Kim Hallberg glæder sig over mandagens midlertidige delaftale med fodboldkvinderne og Spillerforeningen.

- Jeg er utrolig glad for, at det er lykkedes. Både DBU og spillerne vil jo rigtig gerne spille den kamp. Nu kan vi sende dem afsted, så de kan få spillet den.

- Jeg vil godt kalde det et hektisk forløb. Det er der ingen tvivl om. Heldigvis kan vi komme videre nu, siger Kim Hallberg.

Han erkender, at forberedelserne til VM-kvalifikationskampen ude mod Ungarn tirsdag aften er blevet ødelagt af de langvarige forhandlinger.

- Jeg ville jo lyve, hvis jeg sagde, at forberedelserne var optimale.

- Men omvendt er jeg ikke i tvivl om, at både stab og spillere er så professionelle, at når de kommer derned og får den røde trøje over hovedet, så har de fuld fokus på det, der skal foregå på banen, siger han.

Kim Hallberg hæfter sig ved, at den midlertidige landstræner, Søren Randa-Bolt, har et godt kendskab til spillerne, selv om de ikke har trænet sammen.

- Det var derfor, vi valgte, at Søren skulle tage den midlertidige opgave. Han har trænet de fleste af dem på ungdomslandsholdene fra U17 og op til U19, hvor mange af dem har spillet.

- Og så har han været en gennemgående figur som ekstra assistentlandstræner på kvindeholdet til vigtige kampe i de seneste fem eller seks år. Så han har et indgående kendskab til spillerne, siger elitechefen.

Kim Hallberg afviser at komme ind på indholdet i delaftalen, men fortæller, at forhandlingerne vil fortsætte efter Ungarn-kampen.

- Det vigtigste er bare, at vi kan konstatere, at der er et fælles dokument, der gør, at vi kan spille fodbold tirsdag.

- Vi har aftalt, at vi skal forhandle videre i denne uge. Aftalen er et ekstremt godt fundament for at lande en endelig aftale, men jeg kan ikke sige noget om indholdet eller tidsperspektivet.

- Lige nu glæder jeg mig bare over, at vi skal spille tirsdag. Det er det allervigtigste. Selvfølgelig ville jeg gerne have været dette foruden. Det tror jeg gælder for alle i denne forhandlingssituation, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst