DBU-formand glæder sig over Platinis Fifa-valgexit

Jesper Møller, formand for DBU, mener, at det er helt rigtigt af Michel Platini at trække sit Fifa-kandidatur.

7. januar 2016 21:33

Torsdag meddelte præsidenten for Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), Michel Platini, at han trækker sit kandidatur til præsidentposten i Det Internationale Fodboldforbund (Fifa).

Det er en nyhed, som blev modtaget med glæde hos Dansk Boldspil-Unions (DBU) formand, Jesper Møller, som i disse dage er deltager i en række DBU-møder i Herning.

- Jeg troede faktisk, at Platini ville have meldt det her ud inden jul. Det tror jeg også, jeg sagde, da afgørelsen om sanktionen på otte år kom, lyder det fra Jesper Møller.

- I dagene op til jul troede jeg faktisk, at han ville stoppe sit kandidatur, for det var det eneste rigtige at gøre på det tidspunkt, selv om sagen selvfølgelig er anket til CAS.

Jesper Møller er glad for, at franskmanden nu er trådt til side, så Uefas plan B i valgkampen, Uefa-generalsekretær Gianni Infantino, kan komme i gang med en reel valgkamp.

For det har været en uholdbar situation i forhold til Platini og Infatino, mener Jesper Møller.

- Jeg er også glad for det på Infantinos vegne, fordi han havde jo meldt ud, at hvis Platini blev frifundet, så ville han trække sig, og det har altså blokeret og gjort det til en grumset affære, siger DBU-formanden.

- Nu er det glasklart, at Infantino er kandidat, og vi kan komme videre med valgkampen. Det, tror jeg, er rigtig godt.

Trods klarhed over, hvem de fem kandidater til Fifa-præsidentvalget 26. februar endegyldigt er, så er DBU ikke kommet nærmere, hvem man vil stemme på.

- I forhold til, hvem DBU vil stemme på, er der ikke noget nyt. For de fem nordiske kolleger og jeg holder møde i slutningen af februar i dagene op til selve Fifa-kongressen, og der vil vi diskutere, hvordan situationen ser ud, siger Jesper Møller.

- Så vi kommer først til at beslutte, hvem vi stemmer på, dagen før Fifa-kongressen i februar, tilføjer han.

- Men jeg hilser det selvfølgelig velkommen, at vi nu har fået en afklaring omkring Platini.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...