DBU-formand kræver garantier fra Fifa

DBU kræver sikkerhed for oprydning i Fifa, ellers vil man overveje næste skridt sammen med resten af Uefa.

Dansk Boldspil-Union (DBU) tog afstand fra Sepp Blatter i forbindelse med præsidentvalget i det internationale fodboldforbund (Fifa) og stemte på modkandidaten prins Ali.

DBU-formand Jesper Møller accepterer dog valget af Blatter som præsident de kommende fire år, men DBU kræver garantier for, at der ryddes op i organisationen. Ellers vil man sammen med det europæiske fodboldforbund (Uefa) overveje næste skridt.

Det skriver BT.

- Vi vil ikke være en del af den organisation, der bliver omtalt som korrupt, og hvor bestikkelse åbenbart har været en del af hverdagen.

- Vi har fået vedtaget 37 ud af 40 reformer siden 2011, men det nytter ikke noget, hvis de ikke bliver implementeret i dagligdagen helt fra toppen af ledelsen. Vi skal være sikre på, at det, der foregår i en organisation, vi er medlem af, foregår på en ordentlig og redelig måde, siger Jesper Møller til avisen.

- Får vi ikke den sikkerhed, må vi overveje, hvad vi gør, siger DBU-formanden.

Han har tidligere fortalt, at han forventer, at Uefas medlemmer taler sammen i forbindelse med Champions League-finalen den 6. juni i Berlin.

Krigen mellem Fifa og Uefa synes i øjeblikket på sit højeste, hvor kritik af hinanden fyger gennem luften fra begge sider. Michel Platini har tidligere luftet idéen om et Uefa-brud med verdensforbundet.

DBU ønsker dog ikke at melde noget så drastisk ud i den retning alene, da man mener, at den slags bør gøres i Uefa-regi.

- Det nytter ikke noget, at Danmark som enkeltstående land melder ud til højre og venstre. Vi må finde en fælles konsensus i Uefa og agere ud fra det, siger Jesper Møller.

Det gør til gengæld den tidligere DBU-formand og nuværende medlem af eksekutivkomiteen i Uefa, Allan Hansen.

- Landene i Uefa skal melde sig ud af Fifa. Det vil jeg foreslå, når Uefa-familien mødes i næste uge i Berlin i forbindelse med finalen i Champions League, siger Allan Hansen til Ekstra Bladet.

- Nu er det tredje Fifa-kongres i træk, hvor Blatter siger, at nu skal vi stå sammen, og skal vi nok klare den. Men jeg tror ikke på, at noget bliver bedre i Fifa under denne ledelse. Han har intet at byde på. Det er ikke noget nyt, siger Allan Hansen til avisen.

Allan Hansen er ud over posten i Uefa også medlem af Fifa's revisionsudvalg. Uefa kan ikke melde sig ud af Fifa som en samlet enhed. Det vil kræve, at hvert medlemsland selvstændigt melder sig ud.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.