DBU-formand: Stadionkrav kan spænde ben for nordisk EM

Drømmen om et fælles nordisk fodbold-EM lever, men Uefas krav gør missionen svær, siger Jesper Møller.

Fodbold em logo 2020 afsløres Foto: Scanpix/Per Kjærbye

Fodbold em logo 2020 afsløres Foto: Scanpix/Per Kjærbye

Fodboldledere fra de nordiske lande arbejder fortsat på at få et EM til Norden i 2024 eller 2028, men drømmen kan blive svær at realisere.

Formand for Dansk Boldspil-Union (DBU), Jesper Møller, fortæller, at Det Europæiske Fodboldforbunds (Uefa) krav til stadionkapacitet måske gør det umuligt.

- Vi har nedsat en arbejdsgruppe med specialister, der kigger på, hvilke turneringer der bliver udbudt frem til 2035, og hvilke turneringer der nogenlunde passer til de faciliteter, vi har i Norden, siger Jesper Møller.

- Vi ønsker at gøre det bæredygtigt, så vi ikke opfører nogle paladser, som ingen bruger bagefter.

Spørgsmål: Så er et EM i Norden fortsat i spil?

- Vi har konkluderet, at der fortsat er noget at komme efter, så der er fortsat gang i gryden.

Spørgsmål: Men hvordan har optimismen det?

- Jeg er nordjyde, så jeg er altid optimistisk.

- Nu skal vi have vurderet, om der er en jordisk chance for at opfylde kravene. Det ser kompliceret ud for at sige det mildt, for det er meget store krav fra Uefa.

- Måske kan vi byde ind på en anden slutrunde. Vi har tidligere talt om en Fifa-slutrunde for U20-spillere enten for mænd eller kvinder, siger Jesper Møller.

Umiddelbart efter præsidentvalget i Uefa i midten af september skrev det norske fodboldmagasin Josimar, at de nordiske lande var blevet lovet et EM i enten 2024 eller 2028, hvis de stemte på sloveneren Aleksander Ceferin, der i dag er Uefa-præsident.

Jesper Møller afviser, at der er indgået en sådan aftale.

- Vi kommer til at indgå i en demokratisk budproces som alle andre.

- Når vi nordiske formænd taler sammen, så skal vi passe på med ikke at grine, for hvis der er nogen, der ikke er grådige, korrupte eller stiller krav, så er det de nordiske lande.

- Vi kan ikke forstå, hvordan vi er blevet rullet ind i det, siger DBU-formanden.

Tirsdag var han med til at præsentere logoet for EM i 2020, hvor slutrunden spredes ud på 13 lande på grund af turneringens 60-års-jubilæum. Som den eneste by i Norden er København en af værterne.

- Hvorfor skulle jeg tilbyde min stemme for en slutrunde, når logoet er der. Vi har fået en slutrunde, så hvorfor skulle jeg det, siger Jesper Møller og peger ud på Cirkelbroen, der er valgt til Københavns EM-logo om fire år.

- Danmark kommer aldrig til at arrangere EM alene - ikke med vores faciliteter.

- Hvis Ceferin eller Michael van Praag havde sagt til mig, at hvis du stemmer på mig, og så får du et EM, så havde jeg skreget af grin. Hvorfor skulle jeg det? Vi har i forvejen 2020, siger Jesper Møller.

Danmarks største stadion, Telia Parken, har en kapacitet på 38.000 tilskuere. Brøndby Stadion kan rumme 28.000 tilskuere, hvilket er under Uefas mindstekrav.

De nordiske fodboldledere skal afvikle et møde i midten af december i København, hvor planerne om fremtidige fælles bud fra Norden skal diskuteres.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden