DBU har tre-fire kandidater som Olsens efterfølger

Claus Bretton-Meyer fortæller, at DBU nu har en lille håndfuld kandidater til jobbet som dansk landstræner.

Dansk Boldspil-Union (DBU) har tre-fire kandidater som Morten Olsens afløser som landstræner.

Det oplyser DBU-direktør, Claus Bretton-Meyer, efter at Olsen tirsdag aften annoncerede, at han trækker sig, da det ikke lykkedes Danmark at kvalificere sig til EM.

- Vi startede med en bruttoliste på 40 emner, og de blev senere til ti. Lige nu er vi fortsat i dialog med tre-fire kandidater, siger Bretton-Meyer.

Han gentager, at DBU går efter at have en aftale på plads med den nye landstræner inden nytår. Det er dog ikke ensbetydende med, at Danmarks kommende landstræner vil blive offentliggjort før næste år.

- Vi spiller først vigtige kampe igen i september næste år.

- Vi er derfor interesseret i, at den nye træner kan komme tæt på holdet i god tid før det, men vi har ikke en specifik dato.

- Hvis det kan lade sig gøre, at han kan tiltræde før næste års træningskampe, så vil det være fint, siger Bretton-Meyer.

DBU-direktøren vil ikke kommentere på konkrete navne såsom Malmö FF-træner Åge Hareide eller Michael Laudrup. Begge er blevet nævnt i flere medier.

- Jeg kommer ikke til at kommentere på konkrete navne, men jeg kan forstå, at der gættes livligt.

- Vi har opstillet en række kriterier, som vi skal vælge ud fra.

- Vi skal have en person med international trænererfaring, da vi kan se, at vi er udfordret, når vi spiller mod de bedste hold.

- Han skal også have dokumenterede resultater, og så er det meget afgørende, at den nye landstræner har forståelse for den danske spillestil, som han skal udvikle og bygge videre på.

- Det har været en personlig glæde at lytte til de kandidater, vi har været i dialog med. Ingen af dem er startet med at tale om vores nuværende A-landshold. I stedet har de fremlagt grundige analyser af potentialet på vores U19- og U21-landshold.

- De har præsenteret os for analyser om, hvordan potentialet kan forløses, siger Claus Bretton-Meyer.

Direktøren er ikke meget for at fortælle om den løn, som DBU kan tilbyde en ny landstræner.

- Det kan jeg ikke kommentere på. Vi vil have den rigtige kandidat, men DBU er ikke verdens rigeste fodboldforbund. Jeg er dog sikker på, at vi kan finde den rigtige i forhold til den lønramme, vi arbejder med.

- Vi stiler så højt, som vi har mulighed for, og det har været interessant at se interessen for jobbet, siger Bretton-Meyer.

Spørgsmål: Vil den nye landstræner kunne få mere i løn end Morten Olsen?

- Det er svært at sige endnu. Det må vi se.

DBU er undervejs i samtalerne med Morten Olsens afløser blevet præsenteret for flere ønsker, som man direkte har afvist. Blandt andet vil nogle kandidater medbringe en stor stab.

- Nogle vil flyve syv-ti personer ind omkring holdet. Det kommer ikke til at ske.

- Det giver ingen mening, at en kandidat medbringer eksempelvis fem personer, som kommer fra en anden kultur.

- Lad os antage, at træneren så ikke klarer det specielt godt og stopper, så står vi bagefter tilbage med et spinkelt team omkring holdet.

- Det er dog ikke ensbetydende med, at vi afviser, at den nye landstræner kan tage nogle personer med sig, siger Bretton-Meyer.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.