DBU lader klubberne afgøre OL-deltagelse i Rio

Det bliver op til klubberne, om de vil lade deres spillere deltage ved OL i Rio næste år.

Dansk Boldspil-Union vil lade fodboldklubberne bestemme, om de vil frigive spillere til OL i Rio næste år, hvor Danmark er med.

- Spørgsmålet om frigivelse af spillere til næste års OL har skabt en del debat, da der har været uklarhed om reglerne, skriver DBU-formand Jesper Møller ifølge Jylland-Posten i et nyhedsbrev.

- Bestyrelsen har den holdning, at hensynet til klubberne, turneringen og de vigtige kvalifikationskampe til de europæiske turneringer vægter højest, så klubberne ikke er forpligtet til at frigive spillere til det danske OL-hold, skriver han.

OL-turneringen er forbeholdt spillere, der er født den 1. januar 1993 og derefter, og derudover må landene tage tre ældre spillere med i truppen.

OL foregår, mens de danske klubber er i fuld gang med Alka Superligaen og kvalifikationskampene til de europæiske klubturneringer.

Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) har meldt ud, at klubberne ikke er tvunget til at frigive spillere til OL-turneringen.

Det betyder, at det danske OL-hold kan komme til at undvære adskillige profiler på holdet, der skal deltage ved legene i Brasilien.

- DBU har sideløbende haft møder med Divisionsforeningen og også med Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark om forberedelserne til OL.

- Dansk fodbold har så mange talenter, at vi uanset hvad forventer et stærkt OL-hold, siger Jesper Møller ifølge Jyllands-Posten.

Danmark sikrede kvalifikationen til OL, da U21-landsholdet i sommer nåede frem til semifinalen ved EM i Tjekkiet.

Danmark var senest repræsenteret ved fodboldturneringen i OL-regi, da legene i 1992 blev afholdt i Barcelona.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.