DBU overdrager matchfixingsag til politiet

Matchfixing-sagen med Kristoffer Wichmann i centrum er blevet overdraget til politiet.

DBU overdrager matchfixingsag til politiet

Dansk Boldspil-Union (DBU) har bedt politiet om at vurdere matchfixing-sagen, der har fodboldspilleren Kristoffer Wichmann fra FC Vestsjælland i centrum.

DBU vil vide, om der er begået strafbare forhold i sagen, hvor Kristoffer Wichmann af DBU's disciplinærudvalg allerede er blevet idømt karantæne for at have spillet på en af sine egne kampe.

- Vores muligheder for at foretage de nødvendige undersøgelser er som tidligere nævnt meget begrænsede. Vi står med en række indicier, som vi derfor meget gerne vil bede politiet vurdere, siger DBU's sikkerhedschef, Henrik Kjær Jensen, til DBU's hjemmeside.

DBU forsøgte i første omgang at få sagen behandlet som en såkaldt Niveau 2-sag, hvilket vil sige matchfixing i organiseret fællesskab.

Det lod sig imidlertid ikke gøre, efter at to kvinder, der først havde nævnt Kristoffer Wichmanns navn under en samtale med DBU, senere afviste at indgå i DBU's undersøgelse.

Sagen endte derfor i fodboldens eget system som en Niveau 1-sag.

- Som fodboldforbund er det vores forpligtelse at komme så langt til bunds som muligt i sådanne mistanker. Og det er faktisk i alles interesse, at vi får klarhed over, om der dels er foregået noget ulovligt, dels om det kan bevises, siger Henrik Kjær Jensen om politianmeldelsen.

Kristoffer Wichmann er sportsligt blevet idømt en karantæne på seks måneder fra fodbold.

Han erklærer sig uskyldig og har anket denne karantæne.

FC Vestsjælland har foreløbig suspenderet spilleren.

DBU ved ikke, hvor længe det vil tage for politiet at behandle matchfixing-sagen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.