DBU: Spillerne skal beslutte sig inden søndag aften

DBU beder landsholdsspillerne bekræfte, at de møder ind i lejren mandag. Ellers skal andre spillere udtages.

DBU-formand Jesper Møller ærgrer sig over konflikten med Spillerforeningen og landsholdsspillerne. Foto: Liselotte Sabroe/arkiv/Ritzau Scanpix

DBU-formand Jesper Møller ærgrer sig over konflikten med Spillerforeningen og landsholdsspillerne. Foto: Liselotte Sabroe/arkiv/Ritzau Scanpix

Landsholdsspillerne skal inden søndag klokken 18 bekræfte, at de møder ind i landsholdslejren på mandag, oplyser Dansk Boldspil-Union (DBU), som ellers vil udtage andre spillere.

Hvis spillerne melder afbud, vil DBU's ledelse sikre, at der er andre spillere, der stiller op til de to kampe.

Det er vigtigt, at kampene mod Slovakiet og Wales spilles, siger DBU's formand, som i modsatte fald frygter en straf fra Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa).

- Det altafgørende er nu, at de to landskampe bliver spillet. Bestyrelsen har derfor bedt DBU's ledelse om, at de to landskampe bliver spillet med det stærkest mulige hold.

- Ellers risikerer vi store bøder og mulig udelukkelse fra Uefa, siger Jesper Møller.

De 23 spillere skal derfor inden søndag klokken 18 bekræfte, at de møder ind i landsholdslejren på mandag, lyder kravet fra DBU.

Hvis de melder afbud, vil DBU - for at opfylde Uefas krav - udtage andre spillere til det bedst mulige hold. De spillere tilbydes at spille med samme tilbudte vilkår.

Efter de to næste landskampe vil DBU tage stilling til de fremtidige rammer for herrelandsholdet, oplyser unionen.

DBU tilbyder indtil da en midlertidig aftale, som betyder, at spillerne kan gennemføre de to forestående kampe med samme - eller forbedrede - vilkår.

Vilkårene omfatter ifølge DBU følgende:

* Honorar: 6300 kroner for at være i truppen mod Slovakiet og op mod 20.000 for at være i truppen mod Wales. Bonus på 12.000 kroner for sejr i hver af de to kampe.

* Forsikring - 1450 kroner per spiller om dagen, samme forhold som tidligere.

* Forbedrede flyforhold, heriblandt privatfly for holdet.

* Kok til både hjemme- og udekampe.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.