DBU til Bendtner: Du skal anke vild straf

Dansk Boldspil-Union (DBU) anbefaler Nicklas Bendtner at anke den kæmpebøde og karantæne, han er idømt.

DBU til Bendtner: Du skal anke vild straf

Den bødestraf på 735.000 kroner og en spilledags karantæne, som fodboldspilleren Nicklas Bendtner er idømt for at flashe et par underbukser under en EM-kamp, bør han anke.

Det mener Dansk Boldspil-Union (DBU), som støtter den danske angriber i sagen.

- DBU's generalsekretær, Jim Stjerne Hansen, har erfaring fra Uefa's disciplinærudvalg i mere end 20 år, og det er hans vurdering, at der ikke er fortilfælde.

- Han mener også, at strafudmålingen er voldsom. Han har anbefalet Nicklas Bendtner at anke sagen, siger DBU-kommunikationschef Lars Berendt.

DBU er klar til at bistå Bendtners advokat i en eventuel ankesag mod Uefa.

- Nicklas Bendtner har taget imod den anbefaling, og hans advokat er på sagen. Hans advokat vil i det omfang, det er nødvendigt, blive støttet af DBU's generalsekretær, siger Berendt.

Den straffede episode fandt sted, da Danmark onsdag tabte 2-3 til Portugal. Nicklas Bendtner hev ned i sine shorts og løftede lidt op i trøjen, så han viste sine grønne boxershorts fra bettingfirmaet Paddy Power.

Dansk Boldspil-Union (DBU) havde allerede efter 2-3-nederlaget til Portugal en alvorlig samtale med Bendtner om episoden.

DBU stiller ikke spørgsmål ved det ulovlige i Bendtners handling - kun i strafudmålingen - slår kommunikationschefen fast.

- Det er ikke det, at han får en straf. Det er strafudmålingen, som DBU anbefaler ham at udfordre.

Hverken Bendtner eller DBU har endnu set præmisserne for dommen.

/ritzau/