DBU vil af med omstridt Fifa-præsident

DBU-formand Jesper Møller ønsker, at Fifa-præsidenten Sepp Blatter træder tilbage næste år.

Når der næste år er præsidentvalg i det internationale fodboldforbund (Fifa) vil den siddende præsident, Sepp Blatter, forsøge at opnå genvalg.

Han får dog ingen støtte fra Dansk Boldspil-Union (DBU), som melder ud, at man vil af med den kontroversielle schweizer.

- Aldersmæssigt og med den tid, som han allerede har været i systemet, så er tiden kommet til, at Fifa skal finde en ny præsident, siger formand for DBU, Jesper Møller, til DR.

78-årige Sepp Blatter har været i toppen af Fifa-systemet i snart 40 år, og siden 1998 som præsident.

Han har været omgærdet af beskyldninger om korruption igennem store perioder af sin tid som præsident.

Aktuelt er Fifa under beskydning for tildelingen af VM i 2022 til Qatar. Oliestaten beskyldes for at have bestukket Fifa-delegerede i forbindelse med afstemningen om VM-værtskabet i 2010.

Præsidenten for det europæiske fodboldforbund, Michel Platini, er et muligt bud på en afløser for Sepp Blatter, men det kan blive svært at opnå flertal for franskmanden, vurderer Jesper Møller.

- Uefa har 54 stemmer ud af 209 - det er altså en realitet, som vi er nødt til at forholde os til, og det vil sige, at en anden kandidat fra Uefa vil få det meget meget svært.

- Men det er da noget, som vi arbejder med, og det er også noget, som vi er nødt til at diskutere.

- Jeg er ret sikker på, at der er andre, der har opfordret Platini til at stille op, det behøves jeg nok ikke at være den første til at sige, siger Jesper Møller til DR.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.