DBU ville gerne forlænge med Olsen nu

Jim Stjerne Hansen ville uden betænkeligheder lægge flere år til aftalen med landstræner Morten Olsen.

DBU ville gerne forlænge med Olsen nu

Der er stadig to år tilbage af kontrakten mellem landstræner Morten Olsen og Dansk Boldspil-Union (DBU). Men generalsekretær Jim Stjerne Hansen forlængede meget gerne aftalen flere år frem, hvis det lod sig gøre.

DBU-bossen mener, at Olsen fortsat er det bedste bud på en ny dansk landstræner og ser ingen tegn på, at den 62-årige træners engagement er for nedadgående.

- Der er ingen metaltræthed at spore hos Olsen. Overhovedet ikke.

- Og han ser store perspektiver for de næste 2-3-4 år i den trup af spillere, der har ført os her til EM i 2012, siger Stjerne Hansen til Politiken.

Olsen selv har dog alt for travlt under den igangværende slutrunde til at forholde sig til tiden efter VM i 2014 i Brasilien.

- Og i min alder ser man ikke så mange trænerår frem, som man gjorde førhen.

- Jeg har ikke lagt planer for, hvornår jeg vil stoppe - eller besluttet, hvor længe jeg vil fortsætte som træner, siger han til avisen.

Der er derfor ikke udsigt til nye forhandlinger lige med det samme, og det er Jim Stjerne Hansen helt afklaret med.

- Vi har en aftale om, at vi sidst i 2013 skal sætte os sammen og snakke om fremtiden, siger generalsekretæren.

Morten Olsen er den EM-træner, der har siddet længst i sædet. Han tiltrådte 1. juli 2000 og har dermed snart passet jobbet i 12 år.

I den tid har han fire gange ud af seks mulige kvalificeret Danmark til en større slutrunde.

Morten Olsen gav i november 2010 udtryk for, at han ville stoppe efter EM-slutrunden i år, men i oktober forlængede han og DBU alligevel aftalen med to år.

/ritzau/