DBU: Wichmann kunne have undgået meget opmærksomhed

Dansk Boldspil-Union tager til efterretning, at politiet har droppet matchfixingsagen mod Kristoffer Wichmann.

DBU: Wichmann kunne have undgået meget opmærksomhed

Københavns Politi meddelte fredag, at efterforskningen mod Kristoffer Wichmann for matchfixing i forbindelse med spil på en fodboldkamp, er droppet.

Dansk Boldspil-Union (DBU) tager afgørelsen fra politiet til efterretning, efter at unionen i februar valgte at politianmelde Wichmann.

DBU's generalsekretær Jim Stjerne Hansen benytter lejligheden til at sende en stikpille i retning af Wichmann.

- Jeg finder det i denne forbindelse vigtigt at minde om, at spilleren selv kunne have undgået meget af opmærksomheden omkring sagen, hvis han fra starten havde valgt at samarbejde omkring opklaringen.

- I stedet valgte han at dække over og direkte lyve om sine spil på egen kamp, siger Jim Stjerne Hansen til DBU's hjemmeside.

Politianmeldelsen skete på baggrund af de undersøgelser, DBU foretog i sagen, som også handlede om, at Wichmann spillede på kampen mellem Vanløse og Hvidovre i august 2011.

Her havde DBU mistanke om, at Wichmann og Vanløse-træner Michael Madsen samarbejdede, så oddsene hos Danske Spil kunne udnyttes til at placere væddemål på Vanløse-sejr.

Men det er der ikke fundet beviser for. Advokaturchef for økonomisk kriminalitet, Per Justesen, skriver i sin afgørelse:

- Der kan ikke påvises telefonsamtaler eller betalinger mellem Wichmann og Michael Madsen, som kan understøtte den mistanke om matchfixing, der er opstået som følge af Wichmanns omfattende og mistankepådragende spil på den nævnte kamp.

Jim Stjerne Hansen kalder det for en ærgerlig og nødvendig sag for dansk fodbold, men hilser også afgørelsen velkommen.

- Det er positivt for dansk fodbold, at politiet med dets efterforskningsmæssige muligheder ikke kan påvise, at en elitespiller herhjemme er involveret i matchfixing i organiseret form til trods for, at politiet selv betegner hans spil som omfattende og mistankepådragende, siger Jim Stjerne Hansen.

Den tidligere FC Vestsjælland-spiller har indrømmet at have spillet på egne kampe.

32-årige Wichmann afsoner i øjeblikket en knapt fem måneder lang karantæne, og han blev desuden idømt en bøde på 25.000 kroner af DBU i sagen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.