DCU-boss: Vi har mod på dansk Tour-start

Formand i DCU, Tom Lund, vil tale med Tour-chef Christian Prudhomme om mulighederne for en dansk Tour-start.

DCU-boss: Vi har mod på dansk Tour-start

Danmarks Cykle Union (DCU) vil undersøge mulighederne for at få starten på Tour de France til Danmark.

DCU-formand Tom Lund vil i nær fremtid tage en snak med Tour-chef Christian Prudhomme, der mener, at Danmark vil være i stand til at løse opgaven på succesfuld vis.

- Hvis de har mod på det, så har vi bestemt også mod på det, for vi har et fantastisk publikum her, og vi har nogle gode partnere, siger Tom Lund.

- Jeg skal til Paris til Tour-afslutningen, og så vil jeg prøve at få en løs snak med Prudhomme, og så må vi se, om det er nok til, at vi kan gå videre.

- Det er nye toner fra Tour-arrangørerne, for vi har forsøgt for 10 år siden, hvor det desværre ikke lykkedes, forklarer DCU-formanden.

Siden dengang har København været vært for et vellykket VM, mens Herning og Horsens i foråret lagde asfalt til de tre første etaper af Giro d'Italia.

Det er disse arrangementer, der har været med til at påvirke Christian Prudhomme.

- Det er meget positivt og smigrende, at en mand som Prudhomme synes, vi har gjort det godt med VM og Giroen sammen med Herning og Horsens.

For 10 år siden strandede planerne ifølge DCU-formanden på logistikken.

- Tour-arrangørerne havde svært ved at se, hvordan de skulle flytte hele karavanen, selv om vi kørte to-tre etaper ned igennem Jylland og endte i Hamburg, siger Tom Lund.

Han skønner, at projektet måske kan realiseres med hjælp fra Wonderful Copenhagen, Sport Event Denmark og Københavns Kommune.

- Overborgmester Frank Jensen var jo meget glad for VM, og vi har jo også vores venner i Herning og Horsens, siger Tom Lund.

I 1998 startede Tour de France i den irske hovedstad Dublin, der ligger i cirka samme afstand til Frankrig, som den sydlige del af Danmark gør.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.