DCU-formand: En løgn mere - så er Riis færdig

Formanden for Danmarks Cykle Union, Tom Lund, mener, at Bjarne Riis har opbrugt sin kvote for løgne.

DCU-formand: En løgn mere - så er Riis færdig

Bjarne Riis har allerede løjet en gang omring brug af doping og senere indrømmet. Og hvis det viser sig, at den danske holdejer på Saxo Bank-Tinkoff Bank igen må krybe til korset og korrigere sig selv, så må det være slut.

Det mener i hvert fald formanden for Danmarks Cykle Union (DCU), Tom Lund, som hæfter sig ved, at Riis i 2007 stod frem og indrømmede doping og slog fast, at dopingen var fortid - og han havde ændret sin indstilling fundamentalt.

- Han har ingen fremtid i sporten, hvis det viser sig, at han kender Eufemiano Fuentes og er fortsat (med dopingen) efter 2007, siger Tom Lund til DR.

Bjarne Riis var efter sin tidligere rytter Tyler Hamiltons udsagn manden, der førte Hamilton til den berygtede spanske dopinglæge Eufemiano Fuentes.

Hamilton kørte for Riis i sæsonerne 2002 og 2003, hvilket altså var før Riis selv indrømmede doping i 2007.

Den danske holdejer fulgte - ifølge Hamilton - det dopingprogram, som amerikaneren fik af Fuentes, meget tæt.

Bjarne Riis har kort efter, at Tyler Hamilton udgav sin bog The Secret Race i starten af september, sagt, at han ikke kender Fuentes. Han har også sagt, at han aldrig har mødt spanieren.

Over for Ritzau har Hamilton dog slået fast, at Riis har mødt Fuentes i hvert fald en gang - nemlig sammen med Hamilton selv en gang på et hotel i Spanien.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.