DCU om Alex Rasmussen-uvished: Horribelt

Landstræner Lars Bonde mener, at udsættelsen i sagen mod Alex Rasmussen er en uværdig behandling af rytteren.

DCU om Alex Rasmussen-uvished: Horribelt

Landstræner i Danmarks Cykle Union (DCU) Lars Bonde er irriteret over, at afgørelsen i sagen om rytteren Alex Rasmussen er blevet udsat.

- Det er dybt frustrerende for os, men allermest er det en dybt uværdig behandling af Alex, siger landstræneren.

Den internationale sportsdomstol (CAS) har meddelt, at den senest den 6. juli vil beslutte, om Alex Rasmussen skal have en straf for at have forbrudt sig mod whereabout-reglerne.

Alex Rasmussen, som er en del af den danske OL-banesatsning i 4000-meter holdforfølgelsesløb, blev i første omgang frifundet af dopingnævnet under Danmarks Idræts-Forbund (DIF), men den internationale cykelunion (UCI) ankede frifindelsen.

- Det er svært at drive en olympisk satsning på den baggrund. Men vi har også besluttet os for, at det er det, vi gør. Vi kan ikke slå op i banen på grund af sådan noget administrativt bøvl, siger Lars Bonde.

- Vi arbejder videre, men jeg synes, det er horribelt, at man ikke kan få lavet en afgørelse og så få meldt den ud, så vi ved, hvad vi har at arbejde med, siger han.

Lars Bonde er ikke mindst fortørnet over udsættelsen, fordi det ikke er rytteren selv, men UCI, der har anket den oprindelige afgørelse.

Hvis CAS om nogle uger kommer frem til, at Alex Rasmussen skal straffes, kommer han ikke med til OL.

- Det betyder selvfølgelig et setback for os. Men det, man skal huske, er, at Alex er frikendt, og den frikendelse er anket.

- Vi arbejder med Alex, fordi han er frikendt, og kommer der noget, der stopper ham, så stopper det, og så er der en reserve. Men vi arbejder lige nu, som om han er frikendt, og det bliver vi nødt til.

- Vi har set på de samlinger, han har været på, at han er god nok, og vi skal stille med det stærkeste hold. Vi arbejder med ham, og vi kommer til at forberede os sammen med ham frem mod OL, siger landstræneren.

Lars Bonde frygter ikke, at afgørelsen fra CAS bliver udskudt igen, så den falder endnu tættere på OL.

Det skyldes, at den 9. juli er dagen, hvor den internationale olympiske komité (IOC) senest skal kende navnene på OL-deltagerne.

/ritzau/