DCU-regel kan knække Riis: Fortryder intet

Danmarks Cykle Union er ophav til den UCI-regel, som kan koste Team Saxo Bank de point, Contador samler.

DCU-regel kan knække Riis: Fortryder intet

Hvis Team Saxo Bank i denne uge får besked om, at Alberto Contador på grund af en helt ny UCI-regel ikke kan optjene point til holdet, så kan de sende en tak og en bitter tanke til Danmarks Cykle Union (DCU).

DCU har nemlig udtænkt og foreslået reglen, og unionen kan dermed indirekte være med til at stikke en kæp i hjulet for Bjarne Riis og Contador.

Beslutter den internationale cykelunion (UCI) at fastholde reglen om, at ryttere med en dopingdom ikke optjener point i to år efter en karantæne, kan det også potentielt ramme DCU selv i forhold til antallet af danske point og dermed VM-pladser.

- Det er hypotetisk, men jeg vil understrege, at vi tænker ikke i tre, seks eller ni VM-pladser i vores holdning til doping. Der er vi helt skarpe.

- Får Team Saxo Bank ikke licensen for 2013 på grund af en dom i denne sag, så er jeg sikker på, at Saxo Bank er så attraktivt et hold, at de nok skal blive inviteret til de løb, de vil køre, siger DCU-formand Tom Lund.

Team Saxo Bank risikerer at miste licensen til World Tour, hvis holdet uden Contadors point ikke opfylder kravene til et ProTeam.

DCU-formanden er godt tilfreds med reglen, men han vurderer, at den aktuelle sag er problematisk.

- Den regel, som UCI har indført, er jeg helt enig i. Det er en god regel, og det er et godt værktøj i kampen mod doping.

- Der er en speciel situation i denne sag, for denne regel er kommet, efter at Contador har begået sin forseelse (2010). Derfor synes jeg, at denne sag er juridisk problematisk.

- Folk, der begår en forseelse, skal kende strafferammen, når de begår den. Derfor kan denne sag være lidt speget, siger Tom Lund, som ikke fortryder noget:

- Vi fortryder på ingen måde. Det gør vi bestemt ikke. Det er en god måde at afskrække potentielle snydere. Reglen er kanongod, juristerne må nu vurdere, om man kan dømme med tilbagevirkende kraft.

- Saxo Bank er en forretning og et cykelhold. Det er dansk registreret, men det er en spansk cykelrytter. Vi bakker altid op om reglerne. Det er et spørgsmål for jurister, hvordan reglerne skal tolkes.

/ritzau/