DCU-sportschef: Det har været et fantastisk VM

Sportschef i Danmarks Cykle Union (DCU), Lars Bonde, mener, at VM har været en stor succes for Danmark.

29. september 2013 20:20 - Opdateret 29. september 2013 20:21

DCU-sportschef: Det har været et fantastisk VM

Det endte ikke med en medalje i det afsluttende VM-løb på landevej for senioreliten, som blev vundet af portugiseren Rui Costa.

Men årets VM blev alligevel historisk for dansk cykelsport. De danske ryttere hentede hele fire medaljer og opnåede dermed en andenplads på medaljetabellen i en af verdens største sportsbegivenheder.

Og det er sportschef i Danmarks Cykle Union (DCU), Lars Bonde, meget stolt over.

- Det har været et helt igennem fantastisk VM for os på alle områder. Fire medaljer og en andenplads i medaljetabellen er et meget tilfredsstillende resultat, siger Lars Bonde i en pressemeddelelse.

Med i alt fire medaljer var Danmark den nation, der, sammen med Holland, hentede flest medaljer ved de 10 discipliner, der blev afviklet ved landevejs-VM 2013.

- Ud over de fire medaljer vil jeg gerne fremhæve sjettepladserne til Annika Langvad og Rasmus Quaade på eliteenkeltstarterne. Vores succes er et resultat af fantastisk holdarbejde hele vejen rundt.

- Både rytterne og staben i alle funktionerne omkring vore ryttere har præsteret på højeste niveau, forklarer Lars Bonde.

- Og så giver resultaterne store perspektiver for OL 2016, som vi allerede nu arbejder målrettet hen imod, mener sportschefen.

Resultatet fra Toscana er det bedste nogensinde ved et landevejs-VM for Danmark og bedre end ved VM 2011 på hjemmebane, hvor det blev til tre danske medaljer.

Også i 2008 blev det til tre danske medaljer i alt, men her blev U19-løbene ikke kørt samme sted som de øvrige klasser.

Næste år skal landevejs-VM afvikles i spanske Ponferrada. I 2015 køres i amerikanske Richmond, Virgina og i 2016 skal VM til Qatar.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...