De amerikanske basketstjerner åbner OL overbevisende

Kina fik ikke et ben til jorden, da USA's basketballherrer tromlede ind i OL-turneringen med en storsejr.

Basketball - Men's Preliminary Round Group A China v USA Foto: Reuters/Jim Young

Basketball - Men's Preliminary Round Group A China v USA Foto: Reuters/Jim Young

Et af de sikreste sæt guldmedaljer ved OL i Rio forventes at skulle hænges om halsen på USA's basketballherrer, også kendt som Dream Team.

Og NBA-stjernerne leverede bestemt også varen natten mellem lørdag og søndag dansk tid, da holdet udspillede Kina i en ensidig affære, som endte med amerikansk sejr på hele 119-62.

Amerikanerne rykkede fra på måltavlen allerede fra start, og halvvejs var føringen på sikre 59-30.

Blandt andre Kevin Durant (Golden State Warriors) bød ind med flere 3-point-scoringer i første halvleg, og han var medvirkende til at åbne det store forspring.

Favoritterne lettede foden en smule fra speederen i begyndelsen af anden halvleg, men det var ikke mange point, Kina nåede at barbere af pointforskellen, førend amerikanerne genfandt fokus.

Det mest spændende var faktisk, om amerikanerne ville ende med dobbelt så mange point som modstanderen. Så galt endte det trods alt ikke for Kina, der "nøjedes" med et nederlag på 57 point.

USA er ellers uden spillets to største stjerner, LeBron James (Cleveland Cavaliers) og Stephen Curry (Golden State Warriors), men med folk som Carmelo Anthony (New York Knicks) og Golden State-spillerne Kevin Durant og Klay Thompson er der rigeligt med kvalitet.

I den første kamp i OL-basketballturneringen leverede Australien en lille overraskelse, da holdet sikkert besejrede Frankrig med 87-66.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.