Aalborg

De andrekalder mig mor...

25-årige Louise Overlade drømmer om at blive smørrebrødsjomfru

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Grønt er også en fast ingrediens, når en snitte og et stykke smørrebrød skal præsentere sig.

HJØRRING:- Jeg kan godt li’ håndarbejdet og det der med at pussenusse om de fine ting, man kan lave ... at pynte og få det til at se godt ud. Louise Overlade forfølger i øjeblikket en drøm, hun længe har haft - nemlig drømmen om at blive smørrebrødsjomfru. Derfor går hun på grundforløbet Fra jord til bord på EUC Nord i Hjørring. Her lærer hun grundbegreberne i kokkefaget sammen med de andre køkkenskrivere in spe - som hun dog er forskellig fra på to væsentlige områder. Dels er hun nogle år ældre end de andre på holdet, hvor gennemsnitsalderen ligger under 20 år, og dels er hun enlig mor til tvillinger. Den sidste kendsgerning kan nok for en og anden til at løfte et skeptisk øjenbryn - for hvordan dog passe en uddannelse samtidig med at man passer to børn i den alder, hvor de fylder endog rigtig meget, når de er vågne. - Jeg har besluttet, at jeg vil fremad i livet. Og mærkeligt nok får jeg faktisk mere energi af at knokle i køkkenet, siger Louise Overlade, som begyndte på kokkeskolen i Aalborg for nogle år siden. Og ret hurtigt sprang fra. - Jeg var for ung, fastslår hun i dag. Mere sårbar I dag er det de andre på holdet, der er unge. Og ind imellem kalder Louise Overlade for mor med et grin. - Jeg er helt klart ældre, og det kan mærkes ved at jeg ikke er så meget til fis og ballade som de andre. Jeg er også lidt tilbøjelig til at tage ansvar for nogle af de andre en gang imellem, og det kan godt være lidt svært, når jeg selv skal lære tingene, siger hun. Det sidste får hun dog støtte fra holdets lærere til at takle. De ved nemlig godt, at de ældre elever ikke fungerer helt på lige fod med de andre, men kan få en funktion som en slags støttepædagog - hvilket ikke er meningen. Søger praktik Louise Overlade forventer at blive færdig med grundforløbet på 20 uger. Til den tid skal der helst være fundet en læreplads - og om nogle år, ja, så drømmer hun om det faste job et sted, hvor kunderne sætter pris på smørrebrødet, de lune retter og et lækkert og indbydende bord.