Detailhandel

De ansvarlige: - Der er sket en fejl

Både butikker og producenter lover dog nu at skærpe procedureren omkring pålægspakkerne

NORDJYLLAND:Hvor er fejlen sket? Det spørgsmål kan butikker og producenter ikke rigtigt blive enige om et svar på. Ved NORDJYSKEs bakterietest af grillbakker for to uger siden klarede Bilka i Skalborg sig flot, men denne gang er historien en ganske anden. Det er nemlig en pakke Daily rullepølse, købt i denne Bilka, som indeholder 250 millioner bakterier per gram. Et ikke acceptabelt resultat. - Det må ikke ske og vi kan kun beklage, siger driftschef Torben Andersen. Står uforstående Derfor igangsætter man hos Dansk Supermarked straks en undersøgelse af, hvordan pålægspakken kunne have et alt for højt kimtal. - Det er vores fulde overbevisning, at der er tale om en enkeltstående fejl, men det er stærkt utilfredsstillende. Derfor intensiverer vi nu overvågning af leverandøren, fortæller Torben Andersen efterfølgende. Det betyder, at Bilka blandt andet har bedt producenten, Defco A/S, om med det samme at udtage pålægsprøver i butikken, for derefter at få den analyseret. Hos Defco A/S tager man også testresultatet alvorligt. - Jeg står uforstående overfor det her. Der er intet i vores analyser og tal, der indikerer det. Derfor kører jeg selv op til Bilka, og ser på deres køledisk, fortæller den adm.direktør, Knud E. Czaja. Fatter ikke en brik I Løgstør får uddeler Jens Christensen fra SuperBrugsen sig også lidt af en overraskelse over, at en pakke Coop kogt hamburgerryg, købt i butikken, har 250 gange flere bakterier end foreskrevet. - Det fatter jeg ikke en brik af. Vi har ikke en jordisk chance for at vide, om der er gået noget galt på fabrikken, siger Jens Christensen, som ikke mener, at det kan være i forretningen at fejlen er sket. Hos SuperBrugsen i Nibe er den også gal. Laboratoriumundersøgelsen afslører, at der er over 250 millioner bakterier per gram i en pakke rullepølse af mærket Tulip Pålækker. Butikkens uddeler, Martin Bundgaard, henviser til Coop Danmark. Her er produktspecialist Karin Frøidt Petersen ikke begejstret over fundet af de to bakteriefyldte pålægspakker. - Det er ekstremt høje kimtal, som vi absolut ikke kan være tilfredse med, siger hun. Øget fokus Ifølge Karin Frøidt Petersen ser man hos Coop ellers aldrig så høje tal. - Det må heller ikke forekomme. Vi kan ikke være tjent med det her. Derfor vil vi have øget fokus på producenten i fremtiden, siger hun. Det er Tulip, som har produceret begge pålægspakker fra Coops butikker, og lovgivningschef, Lisbeth Snabe Brønnum, er forundret over de høje kimtal. - Det er meget højere tal end vi nogensinde selv finder. Et eller andet er gået galt, siger hun. Lisbeth Snabe Brønnum peger på, at de mange bakterier i pålægget kan skyldes, at der er kommet et hul i forseglingen eller at kødet har været opbevaret for varmt. - Der må være sket en fejl, konkluderer Lisbeth Snabe Brønnum, som ikke mener, at det kan være sket på fabrikken. - Vi har veterinærer gående på virksomheden, som tjekker produktionen. Hvis der var noget, ville de sige det, mener hun.