De be’r bare guderne om godt vejr

Nordjyske kommuner holder vejret og skæver til vejrudsigterne, mens pengene fosser ud af kassen til vintertjeneste

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

NORDJYLLAND; De nordjyske kommuners embedsmænd og politikere skæver i disse dage nervøst til vejrudsigterne og holder samtidig et vågent øje med kontoen til vintertjeneste.

For som vejret har artet sig her i starten af december, så strømmer pengene ud fra kommunekasserne.

:I for eksempel Jammerbugt Kommune, der blandt de nordjyske kommuner har det næstlaveste antal kroner afsat til vintertjeneste, går det stærkt med at få pengene brugt.

Tre millioner tilbage

- Vi beder til, at det ikke bliver så slemt i denne vinter. Men vi skal helst ikke have ret mange dage som i tirsdags. Da brugte vi 60-70.000 kroner på mindre end et døgn, og så slår pengene ikke til ret længe, siger park- og vejchef i Jammerbugt Kommune Jens Ørtoft.

Han har på sin kommunes konto for vintertjeneste 5,5 millioner kroner til et helt år.

Frederikshavn Kommune har afsat 11,8 millioner kroner til vintertjeneste i 2012 - kommunen har tre millioner kroner tilbage til resten af året.

Stopper ikke med rydning

- Hvis vi overskrider budgettet, så stopper vi naturligvis ikke bare med at rydde sne. Men det betyder, at politikerne og vi som administration har et problem, som vi skal have fundet en løsning på, siger Bent Westerberg, konstitueret direktør med ansvar for Teknik og Miljø, Park og Vej og Ejendomscenteret.

Han medgiver, at det er en temmelig optimistisk måde at budgettere snerydning på.

Desuden oplyser han, at de sidste par års vintre ikke har efterladt skyggen af overskud, men kun bragt gedigne underskud med sig til de efterfølgende års budgetter.

Ikke flere tirsdage

I Hjørring Kommune ligger vejchef Lotte Vang helt på linje med sin kollega i Jammerbugt.

- Vi skal helst ikke have så mange tirsdagsdøgn. Det kostede kommunen 638.000 kroner til snerydning, saltning og så videre. Det er farligt på nuværende tidspunkt at udtale sig om, hvor langt pengene rækker, men det går stærkt med at bruge pengene, når vejret har været som her i starten af december, konkluderer Lotte Vang.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.