Hjørring

De bedste i e-sport

Den første kommunemester i FIFA 18 er fundet blandt 19 finalister

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Foto: Michael KochFIFA spil på Vendsyssel teater

HJØRRING:E-sporten var længe upåagtet og levede nærmest en tilværelse i skammekrogen, hvor fordomme om chipsædende og coladrikkende filipensbefængte teenage-drenge var hæftet på de især unge drenge, som bare elsker udfordringer i de forskellige computerspil.

Det blev der hurtigt lavet om på, da det gik op for de fleste, også forældrene, at det måske ikke var så dumt endda og at store sportsklubber har afdelinger, som har e-sport på programmet.

Finalisterne til kommunemesterskabet i FIFA 18 blev fundet ved fem konkurrencer i de gamle storbyer i de fire gamle kommuner, og finalen blev afviklet i musiksalen på Vendsyssel Teater.

- Vi kunne have været mange flere, men jeg tror, at mange holdt sig tilbage, fordi de var usikre på, om de var godt nok. Nogle havde hørt, at der var spillere fra AaB e-port med, men de er også nye i det her, selv om de er med i en klub, og al begyndelse er som bekendt svær, fortæller Jesper Rasmussen, som gennem foreningen Culture Up North og en bunke frivi llige stod for afviklingen af det første kommunemesterskab.

Det blev Oliver Ledet fra Hirtshals, som i det næste år kan smykke sit med titlen og en ret fed præmie, som han i øvrigt vandt foran en, der normalt spiller i AaB.

- Nu har vi sat det her i gang, og vi har haft en god oplevelser på teatret og har haft nogle fantastiske gavesponsorer i ryggen, fortæller Jesper Rasmussen.

Culture Up North er en mangefacetteret forening for unge, hvor man laver meget andet end at spille spil.

Eksempelvis har de haft unge fra Mjølnerparken til fællesspisning i Hirtshals for at vise, at afstanden mellem unge måske ikke er stå stor, selv om de har forskellige geografiske udgangspunkter for deres liv.gong

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.