Udland

De belgiske myndigheder sigter nu seks for Paris-angreb

Forsvarer siger, at hans klient kørte hovedmistænkt rundt i Bruxelles uden at vide, hvem han var.

Anklagemyndigheden i Bruxelles besluttede fredag at rejse tiltale mod en sjette person, der er mistænkt for at have medvirket til angrebene i Paris, skriver det franske nyhedsbureau AFP.

- I går blev en person anholdt i Bruxelles i forbindelse med afhøringer. Undersøgelsesdommeren har begæret denne person varetægtsfængslet og rejst sigtelser for terrordrab og deltagelse i en terrororganisations aktiviteter, hedder det i en erklæring fra den føderale statsanklager i Bruxelles.

AFP skriver, at en franskmand, som blev tilbageholdt i forbindelse med angrebene i Paris, kørte den mistænkte Salah Abdeslam tværs gennem Bruxelles dagen efter angrebene uden at vide, at han var involveret. Det siger mandens advokat til nyhedsbureauet.

Den 31-årige Ali Oulkadi, som mandag blev sigtet for at hjælpe Abdeslam og deltage i en terrorgruppes drab og aktiviteter, afviser anklagerne.

- Han siger, at han frem for alt ønsker at se Abdeslam anholdt, siger advokaten, Olivier Martins.

- Ingen vidste, at Salah var efterlyst. Ali Oulkadi vidste det heller ikke, siger Martins, som fredag ledsagede sin klient til et retsmøde efter angrebene i Paris, hvor 130 blev dræbt og omkring 350 blev såret.

Advokaten siger, at en unavngiven ven ringede til hans klient og bad ham samle op. Det viste sig, at denne ven var Salah Abdeslam.

Trusselsniveauet i Bruxelles blev torsdag sænket fra niveau fire til niveau tre, som betyder "alvorligt trusselsniveau". Dermed er niveauet i Bruxelles det samme som i den øvrige del af Belgien.

Beredskabet blev øget til niveau tre umiddelbart efter angrebene i Paris den 13. november, og en uge senere blev det øget til maksimalt alarmberedskab, da politiet jagtede en lokal mistænkt og hans formodede medsammensvorne i forbindelse med angrebene i Frankrig.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.