De billige modeller trækker B&O-regnskab op

B&O-regnskabet for første kvartal 2016/2017 viser en svag fremgang, selv om bundlinjen fortsat er rød.

Henning Bagger Foto: Scanpix/Henning Bagger

Henning Bagger Foto: Scanpix/Henning Bagger

Der er fortsat et stykke vej til, at erhvervsklenodiet B&O genererer overskud, men Struer-virksomheden er i bedring.

Det kan man læse ud af selskabets regnskab for første kvartal i regnskabsåret 2016/2017, som ender med et resultat før skat på minus 87 millioner kroner.

Det er 31 millioner kroner bedre end i samme kvartal sidste år, og det skyldes i høj grad B&O Play-divisionen, der øgede sin omsætning fra 163 millioner kroner til 229 millioner kroner.

Det svarer til, at de billigere B&O-produkter i serien, som blandt andet omfatter radioer og højttalere, leverede en stigning på 41 procent

Derimod faldt omsætningen i luksusdivisionen Bang & Olufsen med 16 procent og hev den samlede vækst ned i to procent.

- Den moderate vækst i årets begyndelse var forventet på grund af forsinkede produktlanceringer, og nedgangen i Bang & Olufsen-segmentet lå på linje med vores forventninger.

- B&O Play fortsatte den tocifrede vækst og leverede en god start på året. Alt i alt ser vi solide fremskridt foran os, understøttet af stærke og relevante produkter i vores pipeline, siger administrerende direktør Henrik Clausen i en pressemeddelelse.

Det er i øvrigt hans første regnskabsaflæggelse i spidsen for selskabet, som han overtog ansvaret for 1. juli, efter at Tue Mantoni opsagde sit direktørjob tidligere på året.

I kvartalsregnskabet er der ikke ændret på forventningerne til året som helhed.

Til gengæld har man stor fidus til de kommende produkter, herunder to nye tv-modeller i Bang & Olufsen-serien, som forventes at trække omsætningen i opadgående retning de kommende kvartaler.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst