De billige modeller trækker B&O-regnskab op

B&O-regnskabet for første kvartal 2016/2017 viser en svag fremgang, selv om bundlinjen fortsat er rød.

Ritzau
Henning Bagger Foto: Scanpix/Henning Bagger
4. oktober 2016 08:23 - Opdateret 4. oktober 2016 08:29

Der er fortsat et stykke vej til, at erhvervsklenodiet B&O genererer overskud, men Struer-virksomheden er i bedring.

Det kan man læse ud af selskabets regnskab for første kvartal i regnskabsåret 2016/2017, som ender med et resultat før skat på minus 87 millioner kroner.

Det er 31 millioner kroner bedre end i samme kvartal sidste år, og det skyldes i høj grad B&O Play-divisionen, der øgede sin omsætning fra 163 millioner kroner til 229 millioner kroner.

Det svarer til, at de billigere B&O-produkter i serien, som blandt andet omfatter radioer og højttalere, leverede en stigning på 41 procent

Derimod faldt omsætningen i luksusdivisionen Bang & Olufsen med 16 procent og hev den samlede vækst ned i to procent.

- Den moderate vækst i årets begyndelse var forventet på grund af forsinkede produktlanceringer, og nedgangen i Bang & Olufsen-segmentet lå på linje med vores forventninger.

- B&O Play fortsatte den tocifrede vækst og leverede en god start på året. Alt i alt ser vi solide fremskridt foran os, understøttet af stærke og relevante produkter i vores pipeline, siger administrerende direktør Henrik Clausen i en pressemeddelelse.

Det er i øvrigt hans første regnskabsaflæggelse i spidsen for selskabet, som han overtog ansvaret for 1. juli, efter at Tue Mantoni opsagde sit direktørjob tidligere på året.

I kvartalsregnskabet er der ikke ændret på forventningerne til året som helhed.

Til gengæld har man stor fidus til de kommende produkter, herunder to nye tv-modeller i Bang & Olufsen-serien, som forventes at trække omsætningen i opadgående retning de kommende kvartaler.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...