De danske eliteaktier sætter ny højderekord

For første gang er det førende danske aktieindeks, C20 Cap, brudt igennem indeks 800. Mærsk fører an.

Det står godt til på de førende danske aktier på C20 Cap, som ved åbningen torsdag for første gang hoppede op over indeks 800.

Efter fem minutters handel strøg indekset op på indeks 800,25. En udvikling, som især er båret frem af rederigiganten A.P. Møller - Mærsk, der onsdag fremlagde et stærkt kvartalsregnskab.

Ved 10-tiden var aktieindekset imidlertid krøbet ned på 798,54, men det ændrer ikke ved, at fremgangen på det danske aktiemarked fortsætter, efter at C20 onsdag lukkede i det hidtil højeste niveau, indeks 792,90.

Markedet nyder godt af opløftende nøgletal fra Japan og Kina, hvor det går bedre end ventet. Derudover kan referatet af det seneste rentemøde i den amerikanske centralbank også spille ind.

A.P. Møller - Mærsks kvartalsregnskab onsdag sendte rederiets aktie i himmelflugt med næsten fire procent. Det skete især efter en bedre end ventet udvikling i Maersk Line og olieforretningen.

Torsdag vil analytikerne fælde dom over regnskabet i form af kursmåls- og anbefalingsjusteringer. Eksempelvis har Nordea allerede hævet anbefalingen af aktien til "køb".

Jyske Bank bidrager også til at løfte C20 Cap op. Torsdag morgen oplyste banken, at man styrer mod et historisk stort overskud i første halvår på omkring 3 milliarder kroner før skat. Det sker som følge af sammenlægningen af BRF-Kredit.

Jyske Bank-aktien steg torsdag morgen med 1,2 procent.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.