Hobro

- De er alligevel alt for gamle til mig

Når det går til rumænske børn, gør det ikke så ondt at aflevere sit brugte legetøj - det må Sct. Georgs Gilderne sande

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Emma Jensen på seks år har været glad for sin malebog, men hun var indforstået med, at andre nu skulle have gavn af den.

HOBRO:Ordene ”rumænske børnehjem” kan godt være svære at udtale, når man kun er seks år.

Det er derimod ganske let at forstå, at nogle børn et andet sted i verden ingenting har, og så gør det faktisk ikke så ondt at skille sig af med det legetøj, man ikke længere bruger.

Det fortalte Emma Jensen og hendes mor, Anne Jensen, der lørdag formiddag afleverede et læs af bamser, spil og bøger i Sct. Georgs Gaarden i Hobro. Her blev der samlet ind til børnehjem i det østeuropæiske land:

- Malebogen er det, jeg har været gladest for, sagde Emma, inden mor Anne tog ordet:

- Ja, men nu er du blevet stor, og så er der andre, der kan få glæde af den.

Helt høj i hatten

Emma nikkede. Hun var indforstået, og det var hun ikke ene om. Overraskende mange havde valgt at aflægge de frivillige på Banegaardsvej et visit - med favnen fuld af lejetøj:

- Jamen, jeg er helt høj i hatten, grinede tovholder på indsamlingen, Birthe Bak Nielsen.

- Der var en af de andre, der var lidt skeptisk i går. For ville der nu komme nogen? Men ja, det må man sige. Vi har allerede fyldt ti kasser, og jeg tror da godt, det kunne ske, at vi løb tør for dem, tilføjede hun og kiggede rundt på bordene.

De bugnede af fint opstillet, farvestrålende legetøj, bamser i hobetal og sågar dyner, puder og sengetøj i stabler. Nok til mange, mange børn:

- Vi har SÅ meget, og jeg tror, at mange bruger sådan en lejlighed her til at få forklaret deres børn, at ikke alle ude omkring er ligeså heldige som dem, vurderede Birthe Bak Nielsen.

En af dem, der kunne nikke til den udlægning, var familien Sørensen.

Glad for bilerne, men...

Mor og far havde taget deres tre børn med - Aksel på et år og Karl og Agnes på henholdsvis tre og fem år.

De to store var helt med på at aflevere de ting, der i lang tid har ligget urørte i kasser. Den mellemste stod med en pose biler, hvoraf han havde været gladest for en rød skraldebil, fortalte han:

- De her, de er alligevel alt for gamle til mig, sagde Karl Sørensen med et kæmpestort smil.

I løbet af ugen bliver lejetøjet mv. hentet i lastbiler og sendt til Kolding, hvor også andre Sct. Georgs Gilderne i Danmark afleverer deres indsamling. Derefter bliver det hele fragtet til Rumænien.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.